Az idősebb Krisztián kérdezték az ifjabb Krisztián érintő átigazolási pletykáról.

Az M1 megkereste a játékos édesapját, id. Lisztes Krisztiánt, aki reagált a sajtóhírekre.

Én is olvastam ezeket. Én most nem dolgozom a Ferencvárosnál, úgyhogy én sem tudom, érkezett-e hivatalos ajánlat, így erről a klub vezetőit kellene megkérdezni. Arról viszont tudok, hogy Krisztián felé van egyébként érdeklődés, ám az is tény, hogy hároméves szerződése van a Fradival, emiatt hivatalosan a klubbal kell mindenféle megkeresést és ajánlatot intézniük.

A ferencvárosi ikon örül, hogy játékos-pályafutása során ő is volt hasonló helyzetben, így tudja, hogyan segítse fiát.

Ami Krisztiánt illeti, jelenleg csak a Fradira kell koncentrálnia, ott, ahol épp van és a legjobbat kihozni magából, mint ahogy eddig is. Aztán nyilván a megkeresésnek a minőségétől, a klubtól… nagyon komplex, hogy mit javasol neki ilyenkor az ember, vagy mennyire bonyolódik bele az ügybe, mert először a klubbal kell megállapodni, ha a mi részünkről egyáltalán lenne hajlandóság a váltásra. De egyébként már korábban, például 17 éves korában is voltak megkeresései Krisztiánnak. Én azt gondolom, ezeket helyén kell kezelni, és örülök, hogy ebben nekem is van tapasztalatom, így tudok neki ebben segíteni, hogy mi a jó irány, mik a jó megérzések. Mindent megbeszélünk egymással, meg egyébként a Ferencvárossal is, ha a mi részünkről jönne megkeresés. Ám élő szerződése van, jó helyen van, úgyhogy most erre koncentrál, aztán meglátjuk, mi lesz.

Örülök a góloknak, továbbra is hatékonyan feltalálja magát a kapu előtt. Azt is látom, hogy van még hova fejlődnie, de jó úton halad” – mondta Lisztes Krisztián a fia teljesítményéről.

M4 Sport