Détári utóda lehetne a németeknél.

Korábban a német Kicker írt arról, hogy a 2022-ben Európa-liga-győztes Frankfurt jövő nyáron szerződtetné a Ferencvárostól Lisztes Krisztiánt. A játékos édesapja, idősebb Lisztes Krisztián júniusban úgy nyilatkozott a Frankfurt érdeklődéséről, hogy hallott róla, de addig nem érdemes róla beszélni, amíg a német klub nem lép kapcsolatba a Ferencvárossal.

Nos, értesüléseink szerint a helyzet azóta változott, a klubok között megkezdődtek a tárgyalások, a Frankfurt konkrét ajánlatot tett a 18 éves, U21-es válogatott támadóért, aki 18 tétmeccsen hét gólt szerzett eddig a Ferencvárosban. Németországból származó információink szerint a Frankfurt már most fizetne egy több millió euróra rúgó összeget Lisztesért, majd egy év múlva egy újabb részletet és csak akkor, tehát 2024 nyarán kerülne a német klubhoz, addig a Fradiban szerepelhet. Olyan komplex megállapodáson dolgoznak a felek, melynek eredményeként a játékos végleges vételára, több év alatt, ha folyamatosan játszik és jó teljesítményt nyújt, akkor a tízmillió eurót is meghaladhatja, de ez nagyban függ a későbbi produkciójától is.

Egyes pletykák szerint már meg is született a megállapodás a felek között, de úgy tudjuk, nincs még aláírt szerződés, ugyanis nemcsak a Frankfurt érdeklődik a játékos iránt, hanem másik két európai topklub is. Egyelőre sok a kérdőjel, de ami biztosnak látszik, hogy Lisztes a jelenlegi idényt még a Fradinál tölti, csütörtökön a máltai Hamrun Spartans elleni EKL-visszavágón is pályára léphet és ő is és klubja is akkor jár a legjobban, ha minél jobb teljesítményt tud nyújtani. Ideális esetben tehát a Ferencváros az éves költségvetésének majdnem harmadát, 4 milliárd forintot meghaladó összeget is kaphat a Fradiban nevelkedett fiatal tehetségért.

forrás: nso.hu