Krisztián örül, hogy ott tudta folytatni, ahol abbahagyta tavaly.

A vasárnap esti, Fehérváron 5–3-ra megnyert találkozó másnapján a Népligetben regenerálódtak, s nemhogy az Európa Konferencia Liga rájátszására, még a máltai ellenfélre sem igen volt idejük (rá)készülni. Sűrű a program, a vasárnapi bajnokit követően hétfőn és kedden idehaza tréningezik a csapat, szerdán pedig már indul Máltára.

Lisztes Krisztián jó formában várja a Hamrun Spartans elleni selejtezőt, hiszen a hétvégén ismét gólt lőtt a fehérváriak kapujába.

Örülök, hogy ilyen jól sikerült az idénykezdet – mondta a 18 esztendős labdarúgó, aki alighanem szeret a Fehérvár ellen játszani, hiszen élete első két NB I-es gólját áprilisban a Fehérvár ellen jegyezte, és a mostani fordulóban is hamar gólt szerzett ellene. – Ez mindenképpen pluszerőt ad a folytatásra, s mi tagadás, az önbizalmamnak is jót tett. Kis túlzással ott folytattam, ahol a legutóbbi idényt abbahagytam, jó formában érzem magam, és rögtön az első mérkőzésen a kapuba találtam. Mondhatjuk, ismét jókor voltam jó helyen, a labdaszerzést követően hozzám került a labda, nem volt más dolgom, mint bepasszolni a kapuba. Nagy köszönet Owusu Kwabenának a gólpasszért.

A fiatal támadó nem titkolta, az utóbbi időszak sikerei kezdik visszacsempészni az öltözői jó hangulatot, a Klaksvík elleni lelki törést minél gyorsabban próbálják maguk mögött hagyni.

A magam részéről minél gyorsabban szerettem volna ezen túllépni – folytatta Lisztes Krisztián. – Nagy sokk volt a BL-búcsú, de az élet nem állt meg, és ne feledjük, még van esélyünk európai csoportkörbe jutni. Úgy érzem, a Shamrock Rovers elleni két győzelem és a fehérvári sikeres bajnoki rajt valamelyest egyenesbe hozott bennünket, kezd újra összeállni a csapat, de azért még sokat kell egymásért és persze a szurkolókért küzdenünk.

Lisztes Krisztián egyre több szerepet kaphat a Ferencvárosban, az elmúlt idényben kilenc mérkőzésen öt gólt szerzett, idén rögtön az első bajnokiján a kapuba talált. Nagy erőssége, hogy nem ijedős, bátran elvállalja a cseleket, lendülettel megy bele a párharcokba, és a kapu előtt is feltalálja magát, ha a tizenhatoson belül vagy a környékén van, máris keresi a lövőhelyzetet.

Agilis játékára a máltai Hamrun Spartans otthonában is nagy szükség lehet, a csütörtökön 19.30-kor kezdődő első találkozón kezdőként vagy csereként beállva is színt vihet a játékba. A zöld-fehérek az Európa-konferencialiga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén Ta’ Qaliban, a máltai Nemzeti Stadionban lépnek pályára, néhány lépésre onnan, ahol 2019 júliusában Szerhij Rebrov irányításával BL-selejtezőt (1–1) játszottak. Az akkori kezdőcsapat így nézett ki: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic – Ihnatenko, Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen – Lanzafame. Lisztes Krisztián akkor tizennégy esztendős volt, a Fradi U14-es és U15-ös mérkőzésein bontogatta szárnyait.

forrás: nso.hu