Aranyszavak a VB-győzelem után a játékosoktól, stábtagoktól.

Varga Zsolt

Ez annyira, de annyira izgalmas volt és stresszes, hogy szerintem kell egy kis idő, hogy megemésszük. Fantasztikus munka volt. Éreztem azt, hogy a spanyol meccsen nagyon-nagy energiákat mozgósítottunk, tudtam, hogy a döntőhöz ugyanilyen nagy energiák szükségesek. Ezt megcsináltuk! Tényleg nehéz volt, óriási gratuláció a csapatomnak, a játékosaimnak, fantasztikus teljesítmény. Az a zsenialitás, amit a Soma bele tud tenni, az hihetetlen, ez az ő faktora. A jövőből sok minden megjelent ma, a tegnapelőtti mérkőzésen is. De ha megnézzük, hogy mi van előttünk, akkor tényleg csak azt tudom mondani mindenkinek, és lehet, hogy fanatikus őrültnek tűnök, hogy munka, munka, munka. Láttam az elemeket, de most ezt félretesszük, most örülünk, ez egy fantasztikus teljesítmény volt, egy újra összerakott csapattal, óriási emberi és lelki változásokkal, ami ahhoz kellett, hogy ezt meg tudjuk nyerni. Óriási köszönet a Fradinak, ahol edző lehettem. Elnök Úrnak, Kubatov Gábornak, Nyíri Zoltán alelnöknek. Itt tényleg edzővé válhattam, ahol felnőhettem, ahol nyilván óriási nyomással dolgozva, de megtanulhattam ezt a szakmát, és ott is át tudtam élni hatalmas nagy sikereket, ami azt gondolom ahhoz kell, hogy ezekben a pillanatokban higgadt döntéseket tudjak hozni. Ez egy fantasztikus része lesz az életemnek mindig.”

Vogel Soma

Ha most vissza kéne mondanom, hogy mi történt az utolsó pár támadásban, védekezésben, akkor nem tudnám. Kérdeztem az eredményhirdetés közben a srácokat, hogy “most ez hogy volt? Kivédekeztük és lefordultunk belőle, vagy hogy volt ez a végjáték? Annyira érzelemdús volt az elmúlt egy hét, amiket műveltünk a vízben a negyeddöntőben, az elődöntőben, a mai napon is… igazán megmutatja, hogy helyén van a szívünk és milyen erős csapat is vagyunk valójában. Ahonnan indult ez, az a vb-kudarc volt. Ezt egy nulladik lépésként lehet emlegetni. Onnan próbáltuk más irányból megközelíteni a dolgokat, a csapategységen is nagyon sokat dolgoztunk. És ez már a spliti Eb-n is visszakacsintott, hogy ez az irány, ez az út, amit elkezdtünk egy nagyon jó irány. Nyilván ezen dolgoztunk szezon közben is és mindamellett, hogy a klubszezonra és a klubfeladatokra fókuszáltunk, figyeltünk a válogatottra is. Elég rövid felkészülésünk volt a vb alatt, de mindig tudtunk, hogy nem elég, hogy jó játékosokból állunk és jól tudunk játszani külön a kluboknál, együtt is meg kell mutatni és össze kell állni egy igazi csapattá. Ezt most meg tudtunk mutatni, sikerült, de itt nem állunk meg. Egy nagyon szép dolgot is véghez vittünk, kijutottunk az olimpiára, ez egy nagy terhet levesz most a vállunkról az elkövetkező egy évben. Szeretnénk, hogy az olimpiai évben arany legyen a végállomás.

Jansik Szilárd

Nagyon sokat kivett belőlünk a spanyolok elleni meccs, belőlem legalábbis biztosan, mert alig bírtam mozogni a vízben, a szívem vitt előre, de a testem már nem akarta. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, fent vagyunk a világ tetején, de nem állunk meg. Ez egy állomás volt, edzünk tovább, a célunk az olimpia.

Varga Dénes

A budapesti VB után új időszámítás kezdődött a válogatottnál. Sokat foglalkoztam azzal, miben tudok a legtöbbet segíteni. Nem csak taktikailag, hanem a személyiségemmel is. Nem mondom, hogy kimaxoltuk magunkat. Eredményben igen, de még mindig van bennünk. Óriási a potenciál ebben a társaságban.

Német Toni

A saját játékommal nem voltam megelégedve, nem tudtam megcsinálni azt, amit elterveztem sajnos, de szerencsére nagyok sok jó játékos játszott ma a csapatban és a küzdeniakarás és a közös erő, tényleg a szív és lélek ma győzött. És a végén jött Soma… Szerintem tavaly nyárhoz képest is sokat fejlődtem, de továbbra is azt mondom, hogy van hova fejlődni. Megyünk tovább, olimpiát kell nyerni!

Molnár Erik

Hogyan győztünk?! Szívvel, szeretettel és akarattal sikerült ez. Elképesztő, ami ma történt, mert ma is, egy utolsó emberhátrányos védekezéssel sikerült nyerni. Elképesztő, hogy milyen szívvel, akarattal játszottunk! Elképesztően boldog vagyok és így tovább az olimpiáig. Tegnapelőtt az olimpiai kvóta volt a tét, most pedig a vb-arany. Nem minden nap találkozik ilyennel az ember. Nagyon boldog vagyok hogy meg tudtuk ezt a két meccset nyerni, így a világbajnokságot is. Nem találom a szavakat… A junior vb éremátadója után Varga Vincével beszélgettünk, hogy milyen jó lenne kettő vb-t nyerni. Egyáltalán bekerülni a csapatba, az olimpiára kijutni. Mindenkinek ez az álma, hogy világbajnokságot nyerhessen.

Gárdonyi András

Nagyon sokat készültünk, nagyon sokat elemeztünk, videóztunk és meg lett az eredménye, Soma pedig kitett magáért, de ez, hogy itt tudtunk lenni és meg tudtuk nyerni, ehhez az egész csapat kellett.

Madaras Norbert

Ezt nem lehetett ülve kibírni. Az elején még csak fel-felpattantam a helyemről, a folytatásban már fel és alá sétáltam, de a lényeg, hogy megvan! Ez egy óriási pillanat! Köszönöm mindenkinek, leginkább a játékosoknak és az edzőiknek – azoknak a szakembereknek is, akik még gyerekkorukban foglalkoztak velük. De köszönöm azoknak is, akik bármit is tettek ezért a győzelemért, valamint azokért, amelyeket az elmúlt időszakban a különböző korosztályos világversenyeken értünk el. Az egész magyar vízilabdának hatalmas siker ez! Mindenkinek gratulálok, a kétszeres világbajnokoknak, Vámos Marcinak és Varga Duminak pedig különösen!

Fradi.hu, NSO, Sportal