Amivel a csoportunkat is megnyertük.

Férfi vízilabda, világbajnokság, csoportkör, C-csoport, 3. forduló
Magyarország 21-13 Argentína
Negyedek: 7–1, 5–4, 4–4, 5–4
Fradista gólok: Fekete 3, Nagy Á. 3, Molnár 2, Jansik 1, Pohl 1, Varga D. 1, Vigvári Vendel 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Örülök, hogy megnyertük a csoportot és nem sérült meg senki – azért ilyen korai időpontban erre oda kell figyelni. Sajnos a védekezésünk ma nagyon nem működött, ezzel nem lehetünk elégedettek, sokkal komolyabb blokkok kellenek és egymás segítése. Én azt gondolom, kicsit már mindenkinek a negyedöntő járt a fejében – keddre szeretnénk elérni az első csúcsformánkat. Megyünk tovább, készülünk a várható ellenfélre.

Nagy Ádám

Nem vagyok végtelenül elégedett a teljesítményünkkel, nagyon dekoncentráltak voltunk, az első negyed után teljesen kiengedtünk fejben. Nyilván emiatt belelkesültek az argentinok, és lövöldözték a gólokat, főleg a mi hibáinkból. Nem tudtuk megtartani azt a feszességet, ami az előző meccseken megvolt bennünk, emiatt van bennem hiányérzet.

Pohl Zoltán

Egyébként sem könnyű egy ilyen meccsre felpörögni, így, hogy ilyen korán játszottunk, pláne nem volt az. Ez látszott is, sokkal több gólt kaptunk, mint kellett volna, nem voltunk elég fegyelmezettek, keményebben kellett volna játszanunk, de hibátlanul lettünk csoportelsők. Most picit pihenünk, aztán készülünk a negyeddöntőre.

Vigvári Vendel

Szurkoltunk egymásnak, Vincének ez volt az első világbajnoki mérkőzése, nekem a második. Tudtuk, hogy nem ez lesz életünk legizgalmasabb és legszorosabb mérkőzése a válogatottal, kicsit rendhagyó is volt, hiszen sokat edzettünk előtte. Ez talán látszott is a játékunkon, túl sok gólt kaptunk, amin azért dolgozni kell, de lesz rá időnk.

Varga Zsolt

Nem egy boldogság, hogy ennyi gólt kaptunk, erre nem mentség sem a reggeli kezdés, sem a meccset megelőző edzés. Simán öt-hat gólon kellett volna őket tartani, és még akkor is azt mondtuk volna, hogy akadt egy-két elkerülhető, mert mondjuk lőttek hármat, ami benne van, egy ötös, mondjuk egy fór, meg egy megpattanó lövés, de nem sokkal több. Picit hasonló volt a mérkőzés, persze más dimenzióban, mint a horvátok elleni. Videón visszanézve ott is volt több elcsúszás a védekezésben, több hiba, amin dolgozni kell, mondjuk sokkal tovább és sokkal fontosabb pillanatokban sikerült stabilan állni a lábunkon, ezért is nyertünk. Ezúttal is akadtak jó periódusok, de több gyenge is, nem éreztük sokszor a lövéseiket, nem voltak a blokkok a helyükön, ezt újra kell hangolnunk a negyeddöntőre. Az nem baj, hogy a játékosok is érzik, ez most nem volt valami jó, mert legalább az lesz bennük, hogy komolyan össze kell kapniuk magukat, hiszen kezdődik a világbajnokság érdemi része.