Ha az eredményt nézzük, de a lényeg, hogy nyertünk.

Női vízilabda, világbajnokság, csoportkör, D-csoport, 2. forduló
Magyarország 26-21 Japán
Negyedek: 5–4, 8–6, 7–5, 6–6
Fradista gólok: Gurisatti 4, Vályi 4, Leimeter 3, Dömsödi 1, Máté 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MVLSZ

Dömsödi Dalma

Hatalmas élmény a magyar válogatottban játszani, ugyan Splitben már a csapat tagja voltam, de a világbajnokság teljesen más. Elég érdekes meccs volt, noha számítottunk arra, hogy sokgólos mérkőzés lesz. Nem voltak a helyükön a blokkok, pedig tudtuk, hogy mindenhonnan lőni fognak, mégis meg tudtak minket lepni.

Neszmély Boglárka

Elég kaotikus lett a mérkőzés, tudtuk, hogy ilyen a japánok játéka, mégis nagyon összezavart minket. Mi vittük bele magunkat ebbe a szorosabb meccsbe. Az új-zélandiak ellen nem lehet más célunk, mint minél kevesebb gólt kapni és összerakni a védekezést, mert a továbbiakban ennél nyilvánvalóan jobban kell teljesítenünk.

Bíró Attila

Sajnos, belementünk ebbe a kamikaze vízilabdába, amit mégiscsak a japánok erőltetnek alapvetően, és ebből kerekedett ki az, ami. Azzal nincs gondom, hogy lőttünk 26 gólt, bármilyen meccsen dicséretes teljesítmény ez, bármilyen csapat ellen. Nyilván a 21 az rengeget, nem is emlékszem, kaptunk-e ennyit bármikor, valaha… Szóval emiatt egyáltalán nem vagyok boldog az eredmény miatt, mert a védelmünket nagyon komolyan fel kell hozni. A kapusok nem nagyon kaptak segítséget, volt összesen három blokkunk, meg öt védés – ezzel itt a vébén a legjobb nyolcig el lehet jutni, de tovább nem. És egy ilyen meccs leginkább arra jó, hogy megingassa az önbizalmat a védekezésben, úgyhogy ezen most komolyan dolgoznunk kell. Mondanám, hogy az egyetlen pozitívum, hogy Japánnal már nem kell játszanunk, de innentől arra kell figyelnünk, hogy az Új-Zéland elleni mérkőzésen már olyan teljesítményt nyújtsunk védekezésben, amire lehet építeni.