Így nem vehet részt a Világkupa végjátékában női pólósaink magyar válogatott játékosa – a helyére Pőcze Panna utazott ki.

A csapat nem feltétlenül abban az összetételben vonul fel, ahogy a szakvezető elképzelné. Ugyebár akad egy-két sérült, aki még az olaszok hentesmunkájának a nyomait hordozza, Vályi Vandának Anzióból kellett hazautaznia a fülgyulladása miatt, a legfrissebb csere pedig Máté Zsuzsannát érinti, akit az amerikai bürokrácia fosztott meg a játéklehetőségtől. Merthogy ő a Felvidéken született, igaz, amióta az eszét tudja, magyar útlevéllel szerepel pólósként, ám kiderült, az amerikai könnyített vízumhoz (ESTA) a születési helynek megfelelő útlevél kell; ezért még a túra előtt hazatért, csináltatott egy szlovák útlevelet (korábban nem is volt neki olyan), azt később kihozták utána Olaszországba, ám hiába ment be azzal a kérelem, a jenkik indoklás nélkül elutasították. Mindez már a túra kanadai részén derült ki – oda simán megkapta az engedélyt… –, azaz Long Beach helyett Budapest felé kellett vennie az irányt, és a helyére Pőcze Panna érkezett (friss, ropogós ESTA-val).

Én ezt felháborítónak tartom, hogy egy sportoló nem szerepelhet egy világversenyen mondvacsinált okokból – dohogott Bíró Attila. – Kíváncsi vagyok, mi történt volna, ha egy amerikai pólós nem kap vízumot a tavalyi budapesti vébére… Viszont muszáj volt valakit behívni, mert a sérültek állapota miatt nem kizárt, hogy a végén csak tizenkét embert tudnék játszatni, ennyi előnyt pedig nem szeretnénk adni egy Szuperdöntőn.

MVLSZ