Az Esbjerg elleni győztes gólt szerző Emily Bölk kijelölte az irányt… – ma este a Győri ETO-t legyőző Vipersszel csapunk össze a Bajnokok Ligája trófeájáért. A tegnapi meccs összefoglalóját és értékeléseit is láthatod. A norvégok elleni döntő 18 órakor kezdődik, a SportTV élőben közvetíti a finálét.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, Final4, elődöntő
Ferencváros 30–29 (13–17) Team Esbjerg
Gólok: Malestein 7, Bölk 6, Lekic 5, Klujber 5, Stolle 3, Zácsik 3, Kisfaludy 1

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: EHFtv

A mérkőzés összefoglalója:

Andrea Lekic, Angela Malestein, Janurik Kinga, Tomori Zsuzsanna, Zácsik Szandra és Elek Gábor mérkőzés utáni értékelése:

Emily Bölk és Elek Gábor nyilatkozata a FradiMédiának:

Bíró Blanka, Klujber Katrin, Zácsik Szandra és Elek Gábor a Kossuth Rádiónak:

Andrea Lekic és Elek Gábor sajtótájékoztatója:

Andrea Lekic

Semmi nem lett volna lehetséges a csapat nélkül. Sokkal jobban játszottunk a második félidőben, ráadásul sokkal jobban támadtunk, mint az elején. Fantasztikus volt a közönség, karrierem legszebb napja. Szerintem mindenki hitte, talán csak nem volt bátorsága kimondani, de egymás között beszélgettünk erről a győzelemről. Egyszerűen, ha van édes győzelem, akkor ez a legédesebb és nagyon büszke vagyok, most már a trófea megszerzése a cél!

Angela Malestein

Fantasztikus ez az egész. Tényleg tudunk így játszani. Harcoltunk foggal körömmel, fantasztikus munkát végeztünk. A játék addig tart, amíg le nem fújják, ezt ma is beigazolódott. Köszönöm a Fradi-szurkolóknak az elképesztő hangulatot, végig libabőrös voltam a pályán. A Vipers Kristiansand remek csapat, de mindent meg fogunk tenni és nem fogjuk megkönnyíteni a norvégok dolgát.

Janurik Kinga

Úgy jöttünk ide, hogy ez tényleg egy ajándék nekünk, hiszen az első meccs után senki sem mondta volna meg, hogy itt leszünk. Akkor is megmutattuk. Ledobtunk minden terhet magunkról, csak szerettük volna élvezni. Egy félelmünk volt, hogy mi amolyan újoncok vagyunk itt, maga a környezet elvisz-e minket. Nagyon sokat beszéltünk azokkal, akiknek van tapasztalata, mint például a Zsuzsi, segített nekünk. Mondhatjuk tényleg, hogy küzdeni mindig, de feladni soha. Mindig volt valaki, aki hozzátett egy picit. Csapatként sikerült ezt véghez vinni és nagyon boldog vagyok. Köszönjük szurkolóknak, mert amit itt nekünk adtak, az fantasztikus volt.

Elek Gábor

Sporttörténelmi mérkőzés volt számunkra, ennyi néző előtt a Ferencváros női kézilabda csapata nem játszott még. Mindkét csapat megérdemelte volna a döntőt, mert nagyon jól felkészített Esbjerggel találkoztunk, Jesper Jensennel évek óta óriási csatákat vívunk egymással. Olyan boldogságot érzünk, amit még fel se fogunk, három sarokra az otthonunktól, ekkora közönség előtt… Már az csoda volt, hogy ide jutottunk, és hogy nincs vége, az külön csoda. Köszönöm mindenkinek, aki ebben segített, aki kísért minket az utunkon, nagyon büszke és boldog vagyok. Megpróbálok nem megsérteni senkit. Bízom benne, hogy a legszebb női korban lévő játékosaimat a döntőre nem tolókocsin kell betolni… Nagyon sok energiát fordítunk a regenerációra, vasárnap pedig szeretnénk méltó ellenfelei lenni a Vipersnek. Hogy abból a mérkőzésből mi sül ki tízezer fradista segítségével, majd meglátjuk.

Kivonat: NSO, Origo

A négyesdöntő már az első napon új világcsúcsot állított fel. 20.022 néző lehetett tanúja a helyszínen a Győri Audi ETO – Vipers Kristiansand és az FTC – Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg mérkőzéseknek a Bajnokok Ligája magyarországi végjátékában. Az előző világcsúcsot a női mérkőzések történetében a 2013-as világbajnoki döntő tartotta, tíz évvel ezelőtt Belgrádban 19.467-en tekintették meg a Szerbia-Brazília találkozót. A budapesti FINAL4 már tavaly is rekordot döntött, hiszen a Győr – Vipers döntő 15.400 nézőjével új klubcsúcsot állított fel.

A mai nap fantasztikus mérföldkő a női kézilabdázás számára és óriási bizonyítéka a sportág fejlődésének: nem csupán pályán, a játékban, hanem a szervezést és a termékfejlesztés professzionalizmusát tekintve – mondta el Michael Wiederer, az Európai Kézilabda Szövetség elnöke. – 2014 óta az EHF Marketing és helyi szervezőként a Magyar Kézilabda Szövetség fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy új sztenderdeket állítsanak föl a évről-évre a női kézilabdázásban, ma pedig újabb magasságokat hódítottak meg.

Az MVM Dome tavalyi kiemelkedően sikerült premierjét követően idén büszkén jelenthetjük be az EHF FINAL4 2023 által felállított világcsúcsot – emelte ki David Szlezak, az EHF Marketing ügyvezető igazgatója. – Mindez megerősíti, milyen vonzóak prémium klubeseményeink, és partnereink, valamint a női kézilabdázás számára is nagyszerű üzenet. Fontos számunkra, hogy valóban a legmagasabb színvonalú eseményt hozzunk létre a csapatoknak, a partnereknek, a nézőknek, és a kézilabdaszurkolóknak a világ minden táján. A Magyar Kézilabda Szövetséggel kiváló együttműködésben évről-évre azon dolgozunk, hogy továbbra is történelmet írjunk.

Büszkék vagyunk rá, hogy immár a budapesti EHF FINAL4 tartja a nézőszám-világcsúcsot női kézilabdában – hangsúlyozta Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Az Európai Kézilabda Szövetséggel és az EHF Marketinggel együtt az MKSZ 2014-től, az idei eseményt tekintve pedig hónapok óta dolgozik azon, hogy kiemelkedően színvonalas esemény legyen a négyes döntő. Köszönet kollégáinknak és partnereinknek erőfeszítéseikért, a mostani rekord pedig nagy büszkeség a magyar kézilabdának és a résztvevő csapatoknak egyaránt. Légy része a történelemnek – így szól az idei Bajnokok Ligája-szezon szlogenje. Nagyon örülünk, hogy minden eddiginél többen lehetnek az idei történelmi esemény részesei!

MKSZ