Sztilianosz Argiropulosz és Varga Zsolt nyilatkozott a Pro Recco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő előtt.

Sztilianosz Argiropulosz

Nem szeretnék mentegetőzni, de a Sabadell elleni találkozó elsősorban a felkészülést szolgálta, a nyolcasdöntő jegyében játszottunk nyitott medencében. Csalódottak voltunk, hogy hazai közönség előtt, érzelmes mérkőzésen vereséget szenvedtünk, de a kudarc arra ösztönzött minket, hogy még nagyobb erőbedobással készüljünk a belgrádi tornára. Jó úton jár a csapat, bízom benne, hogy lesz eredménye az elvégzett munkának. Nehéz dolgunk lesz a negyeddöntőben, mert az előző két kiírás győztesével találkozunk, izgatott vagyok a kihívás miatt. Tapasztalt játékosok alkotják a Recco keretét, akik ezen a szinten már többször is letették a névjegyüket, az idény legjobb teljesítményére.

Sokat fejlődtünk az elmúlt hónapokban, a játék minden elemében javultunk. A Marseille-től elszenvedett fájó vereség után nagy hangsúlyt fektettünk a stabilitásra, igyekeztünk a szakmai stáb utasításait a lehető legjobban végrehajtani az edzéseken. Immár egy éve játszunk ebben az összeállításban, és úgy érzem, megkérdőjelezhetetlen az előrelépés. Olyan játékosok alkotják a keretet, akiknek támadásban változatos a repertoárjuk, mégis a védekezést tartom a legnagyobb erősségünknek, nagyon elkötelezettek vagyunk, hogy napról napra jobbak legyünk.

Különleges lesz az idei nyolcasdöntő, mert a Ferencvárossal még nem szerepeltem az elitsorozat végjátékában. A tavalyi tornát a belgrádi fedett uszodában rendezték meg, nagyon meleg volt, ezért örülök, hogy ezúttal a szabad ég alatt játszhatunk. Sokan elférnek a lelátón, biztos vagyok benne, hogy különleges élmény lesz a torna, szeretnénk élvezni a mérkőzéseket. Egyértelmű a célunk, győzni megyünk Belgrádba, de lépésről lépésre haladunk, egyelőre csak a negyeddöntőre összpontosítunk.

NSO