Női pólósaink visszavonuló klasszisát kérdezték.

Az FTC – UVSE bronzpárharc harmadik, utolsó felvonásán Illés Nusi bajnoki bronzéremmel búcsúzott. A mérkőzés után először arról érdeklődtünk nála, hogyan élte meg ezt a néhány napot, hogy férje egy nappal előtte vonult vissza, és hogy az FTC köszöntötte őt.

Örülök, hogy köszöntöttek, sajnálom, hogy nem a döntő előtt kerülhetett erre sor. Jobb bronzéremmel hazamenni, mint üres kézzel. A hét nagyon durva volt számunkra, érzelemdús. Azt is sajnálom, hogy a férjeméknek nem jött össze a bronzérem. Ilyen az élet, megyünk tovább, vannak új céljaink, nem szomorkodunk egy pillanatig sem.

A szezon értékelésére is rátértünk. Sokan a Ferencvárost tartották az összes létező cím legnagyobb esélyesének, egy Magyar Kupa-győzelem, egy Euro Kupa-ezüstérem és egy bajnoki bronz került a zöld-fehérek zsákjába, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a csapatból rengetegen távoztak tavaly nyáron, és sok volt az új érkező is.

Úgy gondolom, hogy akik maradtunk, azok alkották a csapat magját, így nem lett volna lehetetlen a döntő. Így sikerült. A többiek, főleg az edzők majd kielemzik, hogy mit kellett volna másképp csinálni. A sajtótájékoztatón is elmondtam, hogy nagyon könnyű azt mondani, hogy majd jövőre… Ott dől el, hogy ki mennyire szeretné, hogy ki mennyire teszi bele magát januárban, amikor nagyon hideg a víz, vagy amikor három hét alapozás van – mondjuk az már nincs. Akkor ismerszik meg, hogy ki milyen játékos, amikor nincs semmi, csak a munka.

Hosnyánszky Norbitól és Szücs Gabitól is megkérdeztük, hogy mire számítanak, milyen lesz az első olyan reggelük, amikor már nem kell edzésre menni. Illés Nusinak is feltettük ezt a kérdést. „Én már nagyon várom! Szeretek sportolni, biztosan sportolni fogok, van egy-két sportág, amit szeretek és űzök hobbiszinten. Lesz miért felkelnem hétfőn, úgyhogy nem izgulok egyáltalán.

EuroSport