A Soroksár támadójával beszélgettek.

– Idén januárban te is elutaztál a Fradi spanyolországi edzőtáborába. Hogy tudtad meg, hogy adódik ez a lehetőség?
– Az egész onnan indult, hogy jó őszt futottam, hétszer is sikerült gólt szereznem az NB II-ben. Ezután Szűcs Mihály sportigazgatónk a téli szünetben hívott fel azzal, hogy „van egy nagyon jó híre”. Ekkor közölte, hogy Hajnal Tamásékkal egyeztetve úgy döntöttek, hogy a felkészülést a Fradival kezdem meg és megyek velük edzőtáborozni. Természetesen nagyon örültem, mert az nagyon nagy szó, ha a Fradi téged hív.

– Sokan szurkoltak neked, hogy megragadj az FTC-nél. Mi hiányzott hozzá?
– Az edzőtábor után leültünk beszélni és azt mondták, hogy túl bő a csapat kerete. Sokan voltak a támadóposzton, készült az együttes az Európa Ligára és a bajnokságra, ezért azt mondták, hogy fiatalként a folyamatos játéklehetőség érdekében inkább játsszam végig ezt a félszezont Soroksáron, legyen minél több mérkőzés a lábamban, lőjek gólokat, és nyáron – ha úgy adódik – visszatérünk erre a kérdésre.

– Pászka Lóránd szintén Soroksárról verekedte be magát a Fradiba…
– A spanyolországi edzőtáborban egy szobában voltunk, sokat beszélgettünk. Az ő útja lehet példa számomra, szintén itt volt Soroksáron, jól teljesített, játszott folyamatosan, aztán amikor a Ferencvárosnál hiány volt a balhátvéd poszton, akkor jött, és élt a lehetőséggel.

– Hogy érzed, milyen ütemben halad a fejlődésed?
– Az elsődleges célom az, hogy minél előbb NB I-es játékos legyek. Korábban voltam már élvonalbeli csapatnál, de ott nem sikerült megragadnom. Mindig hátráltatott valami, hol egy balszerencsés sérülés, hol a koronavírus-járvány, vagy egy edzőváltás szólt közbe, ezért nem tudtam olyan teljesítményt nyújtani, mint szerettem volna, ezt azért bánom. Most viszont jó szezon van mögöttem, jöttek a gólok, gólpasszok, tudtam rendszeresen játszani, szóval számomra a Soroksár jó lépcsőfoknak bizonyul. Bízom benne, hogy a közeljövőben sikerül megmutatnom magam egy első osztályú csapatnál.

– Tavaly nyáron igazoltál Soroksárra, ahol a most véget ért szezonban 29 mérkőzésen 15 gólig és 5 asszisztig jutottál. Mi működött most Soroksáron?
– Nyáron járt le a szerződésem Fehérváron, utána keresett meg Szűcs Mihály, hogy mindenképpen igazoljak Soroksárra. Emlékszem, engem vagy édesapámat szinte minden nap felhívott telefonon, nagyon szerettek volna szerződtetni. Ez a bizalom jólesett, éreztem, hogy itt számítanak majd rám. Az eddig befektetett munka és a bizalom az, aminek hála most jól fut a szekér Soroksáron.

– Milyen a szereped az öltözőn belül, mennyire vagy te a középpontban?
– Nem tartom magam nagy vezéregyéniségnek, viszont mindenkivel beszélgetek. Vannak nálunk idősebb játékosok, ők a vezérek. Mindenkivel megtalálom a közös hangot, de én inkább a két állomány között vagyok.

– Lipcsei Péter egykori Fradi-legenda az edződ, milyen kapcsolatot ápolsz vele?
– A bizalom megvan, azt érzem és élvezem. Ezért nyilván nekem is tennem kell, ezt csak akkor kapom meg, ha a pályán jól teljesítek.

A teljes interjú: Csakfoci