A fantasztikus tavasz megkoronázásaként simán vertük a Paksot és hatodikként zártunk.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 38. forduló
Ferencvárosi TC II 3-0 (2-0) Paksi FC II
Gólok: Pócsik (22.), Orosz (35.), Mazzonetto N. (86.)

Őri – Kaján (Ladányi, 64.), Almássy (Dhonata, 64.), Chyreme, Orosz, Lukács – Mazzonetto A. (Juhász, 80.), Tóth A. – Trimboli (Pintér, 80.) – Mazzonetto N., Pócsik (Tomasek, 87.)

Ősszel 3-2-re kikaptunk a paksiaktól, de ezúttal természetesen esélyesként léptünk pályára.

Az első perctől kezdve jobbak voltunk, a 12. percben az egész tavasszal igen bátran játszó Chyreme passzából fordult kapura Pócsik, de fölélőtt, majd Trimboli tálalt Mazzonetto Nicoló elé, aki szintén célt tévesztett. A 18. percben gyors kontrát vezettünk, Trimboli passzolt Pócsiknak, aki ekkor még nem, de a 22. percben már be tudott találni: a jó formában lévő Lukács emelt csatárunkhoz, aki higgadtan ejtette át a kapust, 1-0. Pócsik – aki sorozatban 5. meccsén talált be – a 9. fordulóban csatlakozott együttesünkhöz, és 10 góljával 2020/21 után ismét megszerezte a házi gólkirályi címet. A 34. percben Trimboli labdaszerzése után Mazzonetto Nicoló lövése pattant a bal alsó mellé, egy pillanattal később pedig Orosz eresztett meg egy lövést távolról, a labda pedig csak a kapus hathatós segítségével talált utat a jobb alsóba, 2-0.

A második félidőben továbbra is mi uraltuk a pályát, de már kevesebb helyzetet dolgoztunk ki. A 86. percben Pintér lőtt egy labdaszerzést követően, a kipattanóra pedig Mazzonetto Nicoló érkezett, és szerezte meg a végeredményt beállító gólt, 3-0. Neki és ikertestvérének, Alessiónak minden bizonnyal ez volt az utolsó meccse a Fradiban, ahol mindketten közel 15 évet töltöttek el, és az újjáalakult Fradi II meghatározó játékosainak számítottak.

A győzelmünkkel megelőztük a PEAC-ot, és 6. helyen zártuk a szezont, ami előrelépés a tavalyi 9.-hez képest. A fiatalok hűek maradtak a klub tradícióihoz, és kiváló második félévet zártak, hiszen a tavaszi tabellán (ha az Iváncsától jogosulatlan játékos szerepeltetéséért levont 4 pontot nem vesszük figyelembe) 2. helyen zártak, és 16 meccsből 12-t megnyertek.

A következő szezonban megváltozik az NBIII lebonyolítása, 4 darab 16 csapatos csoportba osztják a mezőnyt. A Fradi természetesen a következő kiírásra is beadta a nevezését.

Korolovszky Gábor

Remekül futballoztunk, szép gólokat szereztünk, megérdemelt győzelmet arattunk. Igaz, bíztam benne, hogy vissza tudunk vágni, mert ősszel bosszantó vereséget szenvedtünk, illetve a szezon utolsó, ráadásul hazai mérkőzésén mindig nagyobb a motiváció a sikerre. Örülök, hogy a fiúk ezt meglépték és nagyon büszke vagyok, hogy ilyen pompás tavaszt produkáltunk. Tizenhat meccsből tizenkettőt megnyertünk, ezzel bőven a tavasszal a legjobban teljesítő csapatok élmezőnyében zártunk. Gratulálunk a fiúknak.

Fradi.hu

Az FTC NBIII-as tartalékcsapata a 2022/2023-as szezonban