A női labdarúgó válogatott a második divízióban kezdi meg szereplését.

Az UEFA a férfiak küzdelmeihez hasonló rendszerben a női válogatottak számára is létrehozta a Nemzetek Ligája-sorozatot, amelynek első kiírásában a magyar válogatott is ott lesz. Az első Nemzetek Ligája-idényben 51 válogatott szerepel majd a sorozat három divíziójában. A magyar válogatott az UEFA-rangsor alapján a második divízióba, annak is a 3. kalapjába kapott besorolást. A nyoni sorsoláson a mieink az albánokat, az íreket és az északíreket kapták ellenfélnek. Az íreket és az északíreket nálunk magasabban rangsorolják jelenleg, az albánok mögöttünk vannak az UEFA ranglistáján.

Elégedettek lehetünk a sorsolással, de igazán nagy jelentősége nem volt annak, hogy mely csapatokat kapjuk, mert minden kalapban nagyjából egy szintet képviseltek a válogatottak – mondta a sorsolás után Margret Kratz szövetségi kapitány. – Mindig szeretem, ha erősebb csapatokkal lehet megmérkőzni, most két nálunk nagyobb játékerőt képviselő válogatottal szemben is bizonyíthatunk, hiszen az északírek résztvevői voltak a legutóbbi Európa-bajnokság mezőnyének, míg az írek az idei világbajnokságra jutottak ki, vagyis mindketten számottevő nemzetközi rutinnal rendelkeznek.

A sorozat első kiírásában elért helyezések határozzák meg az egyes csapatok csoportbeosztását a következő Nemzetek Ligája-idényre, amely egyben a 2025-ös Európa-bajnokság selejtező sorozata is lesz majd. Az A divízió csoportgyőztesei részt vesznek a sorozat négyes döntőjében. A B divízió négy csoportgyőztese feljut az A divízióba, míg a négy második helyezett rájátszásos párharcban méri össze az erejét az A divízió csoportharmadikjaival. Az első Nemzetek Ligája-kiírás csoportmérkőzéseit szeptember 20. és december 5. között rendezik meg.

MLSZ