Toborzót és partnerkapcsolati tornát is tartott labdarúgó csapatunk utánpótlás műhelye.

A húsvéti időszakból kilépve tökéletes futball idő fogadta azt a közel 400 gyermeket, akik izgatottságtól csillogó szemmel várták, hogy végre labdába rúghassanak a Népligetben a már hagyományossá vált partnerkapcsolati tornán. A focizni imádó gyerekek két korosztályban (U9 és U11) mérették meg magukat, bár ilyenkor még nem ez a legfontosabb, ahogy azt korábbi magyar bajnok labdarúgónk, a keddi esemény egyik szervezője, Vén Gábor is elmondta.

Ezeken a tornákon rendszeresen részt veszünk fiatalabb korosztállyal, így az U9-esek között U8-as, míg az U11-esek között U10-es játékosok is szerepelnek. Ebben az életkorban, ebben az életszakaszban az a legfontosabb, hogy a gyerekek önfeledten tudjanak játszani. Ilyenkor az egyéni képességeik kerülnek előtérbe, itt megmutathatják kreativitásukat, tehetségüket. Ezeken a tornákon mi is inkább ezekre a tulajdonságokra figyelünk, hiszen alapvetően a fiatal gyerekeknél nem várhatjuk el, hogy olyan kombinatív játékot mutassanak, mint a nagyok. A megjelentek létszámából is jól kivehető, hogy nem csak mi, de a partnercsapatok is szeretik ezeket a tornákat. Nagy öröm, hogy ilyen sokat voltak, talán rekordot is döntöttünk.

Az FTC utánpótlás akadémia-igazgatója, Palásthy Norbert elmondta, hogy miután sikerült kialakítani ezt a partnerkapcsolati hálózatot, azóta minden évben tartanak oktatási, elméleti napot, de emellett az U9-es és az U11-es korosztálynak egy tornát is, ahol a kisebbek is megmutathatják mire képesek.

Az ilyen eseményekkel – mint amilyen ez is volt – tudjuk fenntartani azt a rendhagyó partnerkapcsolati viszonyt a csapatokkal, amelyeket az elmúlt években kialakítottunk. Ezekkel biztosítjuk az egyesületeket, hogy ez egy élő kapcsolat, folyamatosan beszélünk, kommunikálunk, segítünk egymásnak. Az időjárás is a kegyeibe fogadott minket, hiszen már kora reggeltől verőfényes napsütésben érkeztek és fociztak a gyerekek.

Fradi.hu