Pólósaink korábbi bajnoka, az OSC jelenlegi vezetőedzője tett egy megjegyzést a szövetség bíróküldési gyakorlatára – a jutalma nem is maradt el, a tegnapi Bajnokok Ligája meccsük első félidejében 13 (!) kiállítást ítéltek ellenük.

Varga Dániel a Brescia elleni BL-meccsük után tett említést a LEN játékvezetőivel kapcsolatban: „Meg kell említenem – a karrierem során előszőr, sosem foglalkozom a bírókkal -, hogy nem tudom elfogadni a tényt, hogy az egyik játékvezető a fivére, bocsánat, a nővére a rivális ellenfelünk egyik játékosának. Azt gondolom hogy ez nem jó.” – Marta Cabanas az OSC-vel egy csoportban lévő, a Final8-be jutásért harcoló Sabadell egyik játékosának, csapatkapitányának, Sergi Cabanasnak a testvére.

Erre reagált a LEN elég nagy késleltetéssel: „Úgy gondoljuk, hogy megalapozatlan állításokat tenni a nyilvánosság előtt – ez elfogadhatatlan mind a LEN TWPC, mind a LEN játékvezetői számára, akik keményen és önzetlenül dolgoznak a sportág érdekében” – a teljes sajtóközleményt magyarul a VLV-n ide kattintva olvashatjátok.

A tegnapi fordulóban az OSC a Sabadell otthonába látogatott, 9-8-as vereséget szenvedett el, az első félidőben 13 kiállítást ítéltek ellenük, a 9-ből hat gólt az első két negyedben szerezte meg a spanyol együttes. A LEN tudósítójának a mérkőzés utáni interjúban pedig volt képe megkérdezni Vargát arról, hogy van-e mondanivalója a játékvezetésről, Dani elegánsan kiröhögte – helyesen.