Lóri elmondta, hogy most semmi más nem érdekli, csak az, hogy újra bajnok legyen a Fradival.

Pászka Lóránd, a Ferencváros 27 esztendős bal oldali védője néhány napja újra együtt edz a csapattal, s reméli, vasárnap a fehérváriak elleni bajnokin már pályára léphet. A sérülés sohasem jön jókor, ezúttal meg pláne. Meccsdömpingje volt a Ferencvárosnak márciusban, a bajnokik mellett a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntő két összecsapását is ebben a hónapban rendezték, s Pászka Lóránd hiába készült egész télen ezekre a találkozókra, ki kellett hagynia őket. Természetes, hogy rosszul élte meg ezeket a heteket.

Hatalmas csalódás volt, hogy lemaradtam a nagy meccsekről – mondta a Nemzeti Sportnak a Ferencváros 27 éves bal oldali védője. – A lehető legrosszabbkor ért a sérülés. Fontos mérkőzéseken nem állhattam a szakmai stáb rendelkezésére, a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga-párharcot is csak kívülállóként szemlélhettem.

A Fradi különösen balszerencsés volt az EL kieséses szakaszában, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző Pászka Lóránd mellett többek között Tokmac Nguenre, Samy Mmaeéra, Muhamed Besicre, valamint a télen érkező Owusu Kwabenára sem számíthatott. Utóbbit éppen az Európa Liga miatt szerződtették, Muhamed Besic újra régi fényében tündökölt, Samy Mmaee kihagyhatatlan a védelem tengelyéből, a jó formában lévő Tokmac Nguenről pedig tudjuk, mire képes. A németek elleni visszavágó előtt a Ferencváros orosz vezetőedzője kiemelte, mindössze tizenhárom egészséges felnőtt futballistája maradt.

Balszerencsések voltunk – folytatta Pászka Lóránd. – A párharc második mérkőzésén a Puskás Arénában közösen néztük sérült társaimmal a találkozót, mit mondjak, szürreális élmény volt. Nekem a debreceni bajnokin szakadt be a közelítőizmom, négy hetet vett igénybe a felépülésem. A labdás edzéseket két és fél hétig teljesen ki kellett hagynom, az edzőteremben azért folyamatosan erősítettem. Már jól vagyok, rendbe jött az izmom, teljesen regenerálódott, néhány napja együtt tréningezek a csapattal.

Négyhetes kihagyás nem múlik el nyomtalanul, ám Pászka Lóránd bizakodó, az első néhány edzésen nem érezte, hogy a lemaradása behozhatatlan. Szerinte már a hét végén bevethető lesz, ha Sztanyiszlav Csercseszov is úgy gondolja. Ráadásul rangos mérkőzés vár a bajnoki cím legfőbb várományosára, vasárnap délután 16.30-tól a MOL Fehérvár FC-t fogadja a Groupama Arénában.

A formám még nem tökéletes, de örülök, hogy az edzéseken egészen jól megy a játék. A Vidi ellen évek óta kiélezett mérkőzéseket játszunk, noha csak a kilencedik helyen áll, biztos vagyok benne, hogy ezúttal is szoros csatát vívunk. A közelmúltban edzőváltás volt Fehérváron, Bartosz Grzelak vette át a csapat irányítását, az első mérkőzését meg is nyerte együttesével. De hazai pályán játszunk, szeretnénk kilábalni a kisebb hullámvölgyből, ezért nem is lehet kérdés, hogy vasárnap győzni akarunk.

A népligeti öltöző hangulatára értelemszerűen rányomta bélyegét az elmúlt hetek rosszabb eredménysora, ám a ballábas játékos leszögezte, azért sportemberek, hogy a nehezebb napokon is minél hamarabb túltegyék magukat. Az erdélyi születésű játékos a Kárpát-medence egyik legkeletibb magyar többségű falujában, Kézdiszentkereszten nőtt fel, legközelebb csak a nyári szünetben látogat haza.

Azért a sérülésem idején sem voltam magányos, a családom tagjai meglátogattak, eljöttek a Leverkusen elleni hazai meccsünkre. Aki ismer, tudja, mit jelent nekem az otthonom, Kézdiszentkereszt, hiányzik az ottani friss levegő, de majd a nyáron lesz időm nagyokat sétálni odahaza. Addig semmi más nem érdekel, csak hogy újra bajnok legyek a Ferencvárossal.