Mondja a jégkorong egyik alapszabálya – szerencsére nekünk nem kellett venni, hiszen már van egy és a legjobbkor lendült válogatott formába!

Az Erste Liga alapszakaszában igencsak döcögött hokisaink szekere. Hogy a kapusok teljesítménye miatt volt gyengébb a védelem, vagy a gyenge védelem miatt nem kaptak elég segítséget a kapusok, ennek a kérdésnek a megválaszolását a szakmai stábra hagynánk. De a számok is mutatták, hogy Arany Gergely és Nagy Kristóf is „csak” egy alapszintet hozott, de az extra elmaradt, mindketten 90%-on álltak, hasonló meccsszámmal – Arany 19, míg Nagy 17 alkalommal lépett jégre.

Aztán jött a rájátszás, valamint egy isteni sugallat, Fodor Szabolcs 19-re lapot húzott, és a Diósgyőr elleni negyeddöntős párharc második meccsén harcba küldte Arany Gerit, aki még nem volt 100%-os állapotban, ennek ellenére „G” valahonnan erőt merített, és onnantól kezdve közel 94%-os hatékonysággal őrizte a kapunkat, az addigi 2.8-es kapott gólátlagát 2.1-re vitte le, valamint a csapat is szárnyra kapott. És erre sikerült rátennie még egy lapáttal a BJAHC elleni hétmeccses elődöntő alatt: 95.88%-ra nőtt a védési hatékonysága, a kapott gólok átlaga pedig tovább csökkent 1.8-ra! Ezzel oroszlánrészt vállalt a 30. bajnoki címünk megszerzésében és alighanem az A-csoportos világbajnokságra is „bejelentkezett” a szövetségi kapitánynál. Csak így tovább!