Fiatal játékosunkat kérdezték a debütálásáról.

– Hogy élted meg a pillanatot, amikor beléptél a Puskás Aréna gyepére még a találkozó előtt?
– Hihetetlen érzés volt, a kezdés előtt a melegítésnél is elképesztő hangulat volt. A mérkőzés alatt meg aztán pláne, minden egyes pillanatát élveztem a csütörtöki estének.

– Mit mondott neked Sztanyiszlav Csercseszov a csere előtt, kaptál pár tanácsot?
– Mondták a stábtagok, hogy bátran futballozzak, merjek focizni, a mester pedig azt mondta, mutassam meg magamat a társaknak, és élvezzem a meccset. Boldog vagyok, hogy játszhattam, nem volt bennem izgalom.

– Milyen volt megtapasztalni a felnőtt futballt, ráadásul a Leverkusen ellen egy igazi topcsapat ellen focizhattál, de kívülről nem látszottál idegesnek, gyönyörű csellel mutatkoztál be.
– Nagyrészt erre számítottam, nagyon jó játékosok alkotják a Leverkusent, de próbáltam nem azzal foglalkozni, hogy kik ellen játszom, próbáltam úgy focizni, ahogyan az eddigi meccseimen is tettem. Ki is tudtam kapcsolni az agyamat, nem zavart semmi, nem voltam ideges, élveztem a pályán töltött időt, örülök, hogy egy ilyen cselt sikerült végrehajtanom, fantasztikus volt ilyen atmoszférában játszani.

– A családod a helyszínről nézte a mérkőzést? Meglepődhettek, amikor meglátták, hogy játszani fogsz?
– Az biztos, hogy ők jobban izgultak, mint én, természetesen a helyszínről nézték a találkozót. A meccs után nagyon boldogok voltak, és a csapattársak is gratuláltak a meccs végén.

– Az első csapatból van, akit példaképednek tartasz, vagy akinek tetszik a játékstílusa?
– Tokmac Nguent mondanám, az ő játékához közel áll az enyém, nagyon tetszik, ahogy a labdával bánik, tőle szoktam sok mindent el lesni, amit aztán igyekszem én is érvényesíteni a pályán.

– Át kell esned valamilyen beavatáson, mint debütáló játékos?
– Előfordulhat, lehet hogy lesz, számítok rá, hogy valami lesz.

A teljes interjú: Fradi.hu