Új chilei szélsőnk hazájában nyilatkozott a törökországi földrengésről és a klubváltásáról.

Nem tudtam, hogy mi lesz a karrieremmel [a földrengés után]. A családom természetesen nagyon zaklatott volt, a nejem és a gyerekeim tudják, hogy a foci a szenvedélyem. Próbáltunk segíteni az embereknek, ahogy csak tudtunk. Egy kisteherautón hagytuk el Gaziantepet, mert az volt a leggyorsabb és legbiztonságosabb módja ennek, hisz a repülőtér nagyon le volt terhelve. Februárt Antalyában töltöttük, aztán jött a magyarországi lehetőség. Érzelmileg nagyon nehéz volt, de a családom nem akart tovább bizonytalanságban lenni és a legjobb most az, hogy egy másik országban, biztonságban vagyunk.

Törökországban a focit szenvedélyesen szeretik, sok klub van nagyszerű történelemmel és minőséggel. Az alkalmazkodás nehéz volt, a gyerekeknek a nyelv miatt is, de az angolunk már alakul. Törökországban az ételek, a hagyományok, a műemlékek és a vallás volt a legszebb.

A Ferencváros már egy éve érdeklődik, de a Gazianteppel nem tudtunk megállapodni. A földrengés változtatott ezen. Csak akkor döbbentem rá, hogy [a Ferencváros] milyen nagy klub, mikor ide érkeztem. Remélem megfelelek ennek a nagy klub elvárásainak, a hátralévő bajnokikon a legjobbamat szeretném nyújtani és megtartani az előnyt, amit az új társaim eddig összehoztak.

Ángelo Sagal