A Fradi edzője hazája sajtójában elmondta, miben látja a vereség okát, hol hibázott ő és milyen reményekkel készül a visszavágóra.

— Péntek éjjel tértél vissza Leverkusenből, majd reggel elmentél a Népligetbe, hogy felkészítsd a csapatot a vasárnapi Puskás Akadémia elleni bajnoki meccsre. Így van?
— Nem. Ma délután van edzésünk, és a budapesti napom a Bayer elleni mérkőzésünk felvételének megtekintésével kezdődött.

— Hogy értékeled a Ferencváros eredményét és játékát?
— Az eredmény nem volt megfelelő, de a srácokra nincs semmi panaszom a tréneri utasítások végrehajtásával és az önfeláldozással kapcsolatban. Azt terveztük, hogy az ellenfél többet birtokolja a labdát, és arra készültünk, hogy kompaktan védekezzünk és a középpályán keményen dolgozzunk, mert tudtuk, hogy biztosan lesznek lehetőségeink az ellenfél kapuja előtt. Sikerült is kialakítanunk ezeket a helyzeteket, de nem tudtuk kihasználni őket, és mindkét gólt saját hibáink miatt kaptuk. Ezeket az eseteket alaposan ki kell elemeznünk. Tanulni kell a hibáinkból és fejlődni kell. A Bayer egy komoly Bundesligás csapat, és nem bocsátja meg a legkisebb hibát sem. Emellett a második gólnál szerencséje is volt a németeknek a szabadrúgás után kipattanó labdával. De a szerencse mindig is része volt a futballnak, így nem szabad mást, mint magunkat hibáztatni. Valamit nem adtunk át a srácoknak, nem magyaráztuk el teljesen.

— Ezenkívül öt játékosra sem számíthattok az Európa Liga keretében sérülések miatt, és figyelembe véve, hogy Botka eltiltást kapott az első meccsen, már hat ember hiányzik az utolsó találkozó előtt. Mindenki tudja, hogy nem szereted a „probléma” szót, de hogyan írnád le ezt a helyzetet?
— Ezek a mai helyzet. A sérültek közül senki sem fog visszatérni, Botka kapott egy sárga lapot, ami miatt kihagyja a budapesti meccset. Megjegyezném, hogy jogosan kapta a figyelmeztetést, és az olasz játékvezetői brigád gyakorlatilag tökéletesen dolgozott: rég nem láttam ilyen minőségi játékvezetést.

— Az átigazolási időszakban, ha nem tévedek, hét új játékossal bővült a Ferencváros kerete. Hogy lehetséges az, hogy nincsenek ott a csapatban az Európa Ligában?
— Az egyikük jelenleg a tartalékcsapatunkban játszik, fiatal, perspektívikus. Hármat sikerült nevezni, de az egyikük már megsérült a magyar bajnokságban. A másik hármat azután szereztük meg, hogy lezárult a nevezési időszak az Európa Ligában. Az utolsó két fiú csak napokkal ezelőtt érkezett, mert különleges feltételek mellett távoztak török klubjaikból. A későn érkezettek csak a hazai bajnokságban segíthetnek ebben a szezonban, de nyáron valószínűleg nevezve lesznek majd az európai kupákra. Közben már a hétvégén meccs vár egy nagy hazai riválissal. Két napunk van felkészülni, meg kell nézni a keretet, hogy ki tud játszani.

— Az előző beszélgetésünkben jogosan jegyezted meg, hogy emberek játszanak a futballban, nem pedig pénz. De mégis, hogy számíthat a szegényebb Ferencváros hat hiányzó játékos nélkül valamire a 0:2-es vereség után egy olyan csapat ellen, amelynek összértéke majdnem tízszerese?
— Hasztalan erről beszélni: én a futballcsapat vezetőedzője vagyok, nem pedig egy Monopoly játékos. Igen, nehéz helyzetbe kerültünk a Bayer Leverkusen elleni visszavágó előtt, de a stábunk szokott az ilyen helyzetekkel foglalkozni és nem szoktunk panaszkodni. Dolgozunk a hibáinkon, és fejlődünk. Reméljük, hogy legalább 60 ezer szurkoló lesz jelen a stadionunkban a visszavágón – ez nagyon szép támogatás. Sosem szabad feladni, mindig hinni kell a saját képességeinkben és dolgozni a maximumon. Ezen dolgozunk!