Folytatás ma kora este – Olaszország lesz a következő ellenfelünk a Világkupán.

Férfi vízilabda, Világkupa selejtező, A-csoport, 1. forduló
Franciaország 6-10 Magyarország
Negyedek: 3-2, 1-4, 1-1, 1-3
Fradista gólok: Vigvári 2, Pohl 1, Német 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Galéria: FTC vízilabda

Papayo ötméteres védése:

Molnár Erik

Összességében teljesítettük azt, ami elvárható volt, nyertünk. Azt gondolom, hogy a kicsit gyengébb játék ellenére is domináltunk a meccsen és nem volt kérdés, hogy meglesz-e a három pont.

Nagy Ádám

Döcögősen indult, azt kell, hogy mondjam, nem mi domináltunk az elején. Nyilván ez az első meccsünk. Azért örülök, hogy utána felvettük a kesztyűt és bedaráltuk őket. Jobban bírtuk fizikálisan is, meg aztán kijött a két csapat közötti különbség is. De azért meg kell, hogy dicsérjem őket, mert nagyon jól tartották magukat végig. Azt hiszem plusz kettőnél kihagytak egy ziccert és abból mi gólt lőttünk, szóval igazából a plusz egy helyett, lett plusz három.

Német Toni

Sajnos nem úgy kezdtünk, ahogy kellett volna. Lehet, jobban alakultak volna a dolgok, ha már korábban megkapjuk és használatba veszük a labdákat. Kicsit furák a labdák, de hozzájuk lehet szokni. Ez természetesen nem kifogás volt. Tényleg jól kezdtek a franciák, mi fáradkásak ólmosak voltunk. Nehéz volt, de szerencsére mi jobban bírjuk még fáradtan is, úgyhogy felőröltük őket.

Szakonyi Dániel

Ha valaki azt mondja, hogy kapus, és első válogatott meccs, azt én úgy képzelem el, hogyha nem is védek, akkor is nyer a csapat – szerencsére, ez egy picit jobb forgatókönyv volt, védtem egynél többet, azaz többször találtak el, mint gondoltam… Nagyon örülök a négygólos különbségnek, hogy a csapat száz százalékosan odatette magát. Természetesen voltak kisebb-nagyobb hibák, szerintem ez mindig benne van a játékban, de azon vagyunk, hogy kiküszöböljük ezeket. Hogy mit éreztem a himnusz alatt? Teljes libabőr… Nyilván énekeltem a többiekkel együtt, szívre tett kézzel, kicsit el is érzékenyültem, viszont ez kellemesebb habitussal dobott be a meccsbe. Arra konkrétan nem emlékszem, hogy miként indult, védéssel vagy sem, de ez is segített abban, hogy ilyen jól sikerült az egész.

Vigvári Vendel

Örülök, hogy nyertünk, nyilván ez volt a legfontosabb, de tudtunk gyakorolni is egyes taktikai elemeket, amelyek a védekezésben szerintem többnyire jól működtek. Az látszott, hogy mind a két csapat elfáradt, a franciák előbb, de azért mi is, az iram ezért alábbhagyott, amit pedig azért nekünk tartani kell, főleg egy ilyen csapat ellen. Ebben mindenképpen lehet fejlődni, de a főbb feladatokat szerintem elég jól tudtuk véghez vinni.

Varga Zsolt

Azért azt nem mondanám, hogy jól játszottunk, a védekezés valóban stabil maradt végig, talán a góllövés működött kevésbé. Lassúnak láttam a játékunkat, lehet, ebben szerepet játszik az új labda, még meg kell szokni, de ez napról napra jobb lesz. Kicsit számítottam arra, hogy az első mérkőzés nem lesz annyira színvonalas – nyilván, vissza kell nézni a meccset videóról, milyen elemeken kell tovább dolgozni. Így is láttam már több dolgot, de a videó mutatja meg az igazán széles spektrumot, azaz most elemzünk, és haladunk tovább.