Úszóink külföldön edzőtáboroztak, tavasszal pedig már VB-kvótáért úsznak majd.

Magyarországról Thaiföldre, Thaiföldről Magyarországra – ezt az utat járta be az FTC három úszója, az Európa-bajnok Mihályvári-Farkas Viktória, az Európa-bajnoki bronzérmes Burián Kata és a junior világ- és Európa-bajnok, a római felnőtt Eb-n 400 méter gyorson negyedik Fábián Bettina, valamint edzőjük, Kutasi Gergely, akik három hetet töltöttek a thaiföldi edzőtáborban. A delegáció szombaton tért haza.

Az alapozáson januárban átestünk, ezért Thaiföldön már speciálisabb edzéseink voltak, a versenyspecikusabb elemeket is elkezdtük gyakorolni. Az edzőtábor egy nagyon jó lehetőség volt erre, hiszen míg itthon 0-10 fok között alakult a hőmérséklet, kint 35 fok körül volt, elég magas páratartalommal, így az intenzív edzéseket egy magasabb hatásfokon tudtuk gyakorolni – kezdte Kutasi Gergely, aki hozzátette: a magyar küldöttség 13 versenyzővel és az ő edzőikkel indult el Ázsiába, de a tábor helyszínén is voltak válogatott versenyzők.

Úszóink a hazatértést követő napokban akklimatizálódtak, szerdán azonban újra edzésbe álltak, a hétvégén pedig már a maraton országos bajnokság versenyein vesznek részt Veszprémben.

A tavaszi időszak legnagyobb kihívása az országos bajnokság lesz április harmadik hetében, ott már kvótáért fogunk úszni a fukuokai világbajnokságra. Március elsejétől kezdve már az olimpiai A-szinteket is lehet teljesíteni, tehát az ob-ről akár a párizsi játékokra is vezethet az út. A versenyzők és én is abban bízom, hogy több kvalifikációs időt tudunk majd úszni – mondta a tréner.

Fradi.hu