Fradista társunk családilag érintett a Törökországot és Szíriát sújtó tragédiában, emiatt szervez jótékonysági akciót.

Felhívás adománygyűjtésre a földrengésben megsérült szíriai Latakia város lakóinak megsegítésére (az akció 2023.02.18-2023.02.28. között tart)

Mint ismert, a 2023.02.06-án Törökországban és Szíriában történt földrengés felfoghatatlan veszteségeket okozott az ott élő embereknek. Feleségem szír állampolgár, ő az epicentrumtól mintegy 300 km-re lévő Latakia városából származik. A földrengés súlyosságát jól mutatja, hogy ekkora távolságban is 805 ember vesztette életét, 1131 ember sebesült meg, 103 épület megsemmisült, 247 épület pedig lakhatatlanná vált. A latakiai áldozatok között van a feleségem 32 éves unokatestvére, az ő 3 és 5 éves gyermekeivel együtt. Személyes érintettségünk révén még inkább nehéz volt tehetetlenül, a távolból szemlélni az eseményeket. Belegondolni is nehéz, amit ezeknek az embereknek a 12 éve kitört háború és az azt követő gazdasági válság után ebben a földrengésben át kellett élniük. Sajnos Szíriába nagyon kevés nemzetközi segítség érkezik, az embargó miatt rendkívül alacsony számban érkezhettek nemzetközi segélyszállítmányok és mentőcsapatok, rendkívül nehéz helyzetben vannak az ott élők. A jelenlegi felmérések alapján az országban az elhunytakon és a sebesülteken felül több mint 5.000.000 ember vált otthontalanná. Egy kedves ismerősünk Latakiában a földrengésben megsérült házak állapotának felmérésén dolgozik, így viszonylag pontos képünk van arról, hogy mely családoknak van a legnagyobb szükségük segítségre. Ezen felbuzdulva adománygyűjtésbe kezdünk, amely adományokat a helyiekkel egyeztetve, irányítottan, kiválasztott családokhoz szeretnénk eljuttatni, amiket az otthonuk megmentésére/újjáépítésére/napi megélhetésük biztosítására szeretnénk fordítani.

A gyűjtés módja a következő: a NAV-val egyeztetve én, mint magánszemély jogosult vagyok tranzakciónként 150.000 Ft-ig, kizárólag magánszemélyektől adományt elfogadni a magán bankszámlámra, a közleményben a „Szíria adomány” szöveg feltüntetésével. Kérek minden adományozót, hogy utalás előtt egy privát üzenetben (e-mail cím: balog.gellert.hu@gmail.com) írja meg az e-mail címét, hogy el tudjak küldeni egy nyilatkozatot, amelyben kötelezettséget vállalok arra, hogy a gyűjtés során folyósított adományok kizárólag a szíriai földrengéskárosultak kárenyhítése érdekében kerülnek felhasználásra, ezt a legjobb tudásom szerint minden lehetséges módon elősegítem. Ezen kívül minden adományozótól szükségem van a hozzájárulására ahhoz, hogy a teljes transzparencia jegyében egy online felületen elérhető, folyamatosan frissített táblázatban nyilvántartást vezessek a beérkezett adományok pontos összegéről, idejéről, módjáról (átutalás vagy készpénz). Kérek minden adományozót, hogy a válasz e-mailben nyilatkozzon arról, hogy hozzájárul-e nevének közzétételéhez (amennyiben nem járul hozzá, úgy a beérkezett összeg és dátum mellett „Anonim” felirat jelenik meg a neve helyett)! Az akciónk során összegyűjtött pénzt márciusban juttatjuk el közvetlenül Latakiába, hogy a pénz senki máshoz, csak és kizárólag az arra rászoruló emberekhez jusson el, és arra a célra kerüljön felhasználásra, amire a gyűjtést létrehoztuk.

Köszönettel,
Lana Saleh és Balog Gellért

Balog Gellért
11773425-02086066-00000000
IBAN: HU35117734250208606600000000
SWIFT: OTPVHUHB
Közlemény: Szíria adomány

(Kizárólag a 2023.02.18-2023.02.28. közötti időszakban lehetséges adományozni!)