A Fradi és a Telekom péntekig tartó közös akcióján befolyt összeg az Ökumenikus Segélyszervezetet segíti majd.

A Magyar Telekom és a Ferencvárosi Torna Club különleges aktivitással készült az év első labdarúgó derbijére: a játékosok február 5-én, az FTC-Újpest mérkőzésen egyedi mezben léptek pályára, amellyel egy fontos, jó ügyre kívánták felhívni a figyelmet.

A Magyar Telekom által 2020-ban életre hívott Mobildonor program célja, hogy a fiókban pihenő régi, de még kiválóan működő mobilokat begyűjtse és olyanokhoz juttassa el, akik számára ezek a készülékek segítséget jelentenek a digitális világ megismeréséhez. A kezdeményezéshez csatlakozók felajánlhatják a használaton kívüli, de még működőképes okostelefonjukat rászorulóknak, vagy támogató szervezeteknek, így Mobildonorokká válhatnak. A Telekom vállalja, hogy a felajánlott készülékeket begyűjti, felújítja, az adatokat törli és a Telekom civil partnerei bevonásával eljuttattatja a leginkább rászorulók részére. Azzal, hogy új életet kap egy régi készülék és eljut egy hátrányos helyzetben lévőhöz, hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ténylegesen megváltoztathassuk valaki életét. Ennek a kezdeményezésnek adott új lendületet az Fradi csatlakozása. A Telekom 2014 óta kiemelt támogatója az Ferencvárosi Torna Club felnőtt férfi futballcsapatának és labdarúgó utánpótlás-nevelésének, 2018 óta pedig a női labdarúgó, a vízilabda, a jégkorong szakosztályok, valamint a férfi torna szakosztály névadó támogatójaként is hozzájárul a klub sikereihez. A jótékony ügyet támogatva, a február 5-i mérkőzésen a játékosok mezein látható volt a Mobildonor program logója is.

Február 20-án, hétfőn az együttműködés újabb aktivitással folytatódott, ugyanis sor került, a játékosaink által a mérkőzésen viselt, Mobildonor logóval ellátott egyedi, dedikált mezek árverezésére. A különleges mezekre február 20. és 24. között lehet licitálni. Az ajánlatokat a https://aukcio.mobildonor.hu/ oldalon várják, az aukción befolyt összeggel pedig az Ökumenikus Segélyszervezetet támogatják.

A Telekom és az FTC ilyen jellegű együttműködése nem új keletű, a program létezése óta már gyűjtöttek közösen eszközöket. Azonban a jótékony ügy melletti elköteleződést erősíti, hogy a klub már helyszíni gyűjtőpontként is a nemes cél mellé állt, így a szurkolók további két gyűjtőponton keresztül tudják leadni a fiókban lapuló, használaton kívüli eszközeiket, így a Groupama Aréna jegypénztárban, valamint a Fradi Boltban (FTC-MVM Népligeti Sportközpont, 1101, Vajda Péter utca 6.)

Fradi.hu