Pozitív érzésekkel várja a Fradi elleni találkozót a Kecskemétre kölcsönadott játékosunk, Bálint.

Nagyszerű idénye van az NB I-ben újonc Kecskemétnek csakúgy, mint a csapat balszélsőjének, a húsz­éves Katona Bálintnak: a lila-fehérek a második helyen állnak a bajnokságban, ő pedig már hatgólos első NB I-es idényében. A legutóbbi fordulóban is betalált, ő szerzett vezetést csapatának a 16. percben a Honvéd ellen 2–2-re végződő mérkőzésen. Ragyogó gól volt, a forduló legszebbjének választotta lapunk: balról érkező beadást követően lőhetett volna jobbal, ám ehelyett váratlanul visszavette a labdát a bal lábára, és lágyan a jobb felső sarokba ívelte.

Kicsit csúszós volt a pálya, éreztem, hogy nem tudnék jól kitámasztani ballal a lövéshez, és úgy látszik, jó döntést hoztam, hogy nem lőttem el – válaszolta Katona Bálint a kérdésünkre, miért a ballábas próbálkozás mellett döntött. – Sokan kérdezik, ez volt-e a legszebb gólom az NB I-ben, és mondhatjuk, hogy igen, bár szerintem a Paks elleni találatomnál nehezebb feladatom volt. Olyan passzban vagyunk most, hogy az ilyen megoldásokat is bátran elvállaljuk , van önbizalmunk. Igaz, jó lett volna meg is nyerni a Honvéd elleni meccset. A játék képe alapján örülhetünk az egy pontnak is, de természetesen győzni akartunk hazai pályán.

A KTE és saját eddigi ragyogó teljesítménye kapcsán Katona Bálint így fogalmazott: „A várakozáson felüli őszi szereplésünk után sokan talán arra számítottak, hogy a tavasszal visszaesik a teljesítményünk, mi azonban biztosak voltunk benne, hogy képesek vagyunk folytatni az elkezdett munkát, meg tudjuk őrizni a stílusunkat és a játékrendszerünket, és megmarad a motivációnk. A tavasszal veretlenek vagyunk, úgy érzem, fejlődtünk is, jól sikerült a téli felkészülésünk. Nagyon örülök a hat gólomnak, ha az idény előtt valaki azt mondja, február elején már ennyinél tartok az élvonalban, azonnal aláírom.

Katona Bálint a Ferencváros játékosa (a zöld-fehéreknél a bajnokságban nem játszott, Magyar Kupa-meccsen viszont igen, gólt is szerzett), kölcsönben szerepel Kecskeméten – és a KTE szombaton éppen a Fradi ellen lép pályára a Groupama Arénában.

Októberben, a kecskeméti meccsen már játszhattam csereként a Ferencváros ellen, de most először lesz lehetőségem pályára lépni a Groupama Arénában ellenfélként. Természetesen különleges élményre számítok – mondta.  – De ugyanúgy készülök, mint a többi mérkőzésre. Külön motivációt jelent, hogy megmutathatom, talán a Fradiba is beférnék, úgyhogy csak pozitív érzésekkel nézek a találkozó elé.

forrás: nso.hu