Momót kérdezték a győztes derbiről és a következő meccsekről is.

– Miként emlékszel vissza a győztes derbire?
– Jó derbit játszottunk, az a legfontosabb, hogy győztünk! Nekem elsősorban nem az számít, hogy én hogyan játszom, fontosabb, hogy csapatként jól tudjunk működni a pályán. Jó meccset vívtunk, leszámítva a második félidő első 10-15 percét, amikor átmenetileg jobban játszott az ellenfél. Az egyenlítés után bizonyítottuk, hogy mi vagyunk a jobbak, szerintem összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

– Ezekben az években sorra nyerjük a derbiket. Ugyanolyan a siker íze, mint először volt?
– Szerintem az Újpestet legyőzni mindig nagy tett, most is ugyanúgy örültünk a sikernek, együtt ugráltunk, énekeltünk a szurkolókkal a lefújást követően. A mostani siker íze is édes volt, a győzelmekhez és az ünnepléshez nem lehet hozzászokni.

– A derbi után már 14 pont a Ferencváros előnye az OTP Bank Liga élén. Eldőlt a bajnokság?
– Ez valóban kényelmes előny, de a szezon még nem ért véget, így mi sem dőlhetünk hátra. Még vár ránk 15 bajnoki, ami nagyon sok, ráadásul a következő hetekben a liga dobogós csapataival találkozunk, ezért koncentrálnunk kell. Még nem dőlt el semmi.

– Keddtől már a Kisvárdára készül a csapat – milyen mérkőzésre számítasz szombaton?
– Sosem könnyű a Kisvárda otthonában játszani. Az egy kisebb stadion, a lelátó nagyon közel van a pályához, a hazaiak biztosan mindent megtesznek majd, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Mi azon leszünk, hogy ismét három pontot szerezzünk.

Fradi.hu