Az MLSZ elnökével beszélgettek, a Fradi mellett szóba került az NBI, az NBII, a női foci és a válogatott is.

A budapesti Európa Liga-döntőről, ami a BL-finálét is idehozhatja akár

Ne zárjuk ki azt a lehetőséget, hogy megtörténik, hogy a Ferencváros is ott lesz a döntőben. Az egy óriási élmény és egy óriási siker is lenne Magyarországnak. Nagyon fontos az is, hogy nagyon jól sikerüljenek ezek a rendezések, mert nem titkolt célunk, hogy megpályázzuk a Bajnokok Ligája-döntő magyarországi rendezését is, és ebben nagyon fontos szerepe van annak, hogy jól szerveztük meg az Európa-bajnokságot, annak idején a Szuperkupát, volt női döntő, és hát ugye a COVID időszakában nagyon sok segítséget nyújtottunk az európai klubfutballnak, hogy le tudják a mérkőzéseket játszani itt, amíg más országban tiltva volt az ottani egészségügyi helyzet miatt. Mondhatom, hogy az UEFA egyik kedvenc helyszíne Budapest. Ha jól emlékszem, a következő „üres” időszak a BL-döntőt tekintve 2026.

12 csapatos marad az NBI?

Az MLSZ elnökségének döntése alapján 2025-ig nem változik a bajnokság lebonyolítása. Ha 2025-től akarunk változtatni, akkor legkésőbb 2024 tavaszán meg kell hozni a döntést. Vannak különböző érvek a 12-es létszám és a 16-os bővítés mellett is, de a 14-est se zárjuk ki. Ezt teljes mértékben akkor tudjuk majd tisztán látni, hogy ha a klubokkal is egyeztetünk, kikérjük szakemberek véleményét. Vizsgáljuk már a különböző európai bajnokságokat, hogy mik a tapasztalatok, ahol különböző létszámú csapatokkal vesznek részt, úgyhogy 2024-ben készen fogunk arra állni, hogy vagy megerősítsük ezt a rendet, vagy változtassunk.

A Ferencváros színvonalas szereplése

A Ferencvárosnál évek óta egy nagyon tudatos szakmai munka folyik, és ennek várható volt az eredménye, amellett, hogy nyilván jelentősebb költségvetéssel is rendelkezik, mint más csapatok. De a szakmai munka színvonala az első, ami ezt az eredményt hozta. Egy dolgot hiányolok a Ferencvárosnál, hogy kevés a magyar játékos – néha már láttam a pályán Botkát, Vécseit és Pászkát is, persze Dibusz mellett, aki egy állandó résztvevője a csapatnak. Én akkor lennék igazán boldog, ha ez a tényleg kimagasló jelentős siker párosulna azzal is, hogy több magyar játékost látunk a pályán.

Bővebben: a teljes interjú: M4 Sport, a teljes kivonat: Csakfoci