A 6-0-on túl sincsenek jó élményei a Fradiról a Dózsa csapatkapitánynak.

Fájó emlékekkel, az őszi 6–0-s vereség máig sajgó sebével érkezik vasárnap az Üllői útra, a Fradi elleni derbire az Újpest labdarúgócsapata. A lila-fehéreknek nem is lehet más a célja, mint valamelyest kozmetikázni, szépíteni az ősi rivális elleni csúfos szeptemberi fiaskón. Ebben nagy szerepet játszhat Csongvai Áron, a vendégek csapatkapitánya is, aki fiatalon évekig szurkolóként járt az Újpest meccseire.

A Puskás Akadémia elleni, 2018-as Magyar Kupa-győzelmünk volt a legnagyobb, legemlékezetesebb élményem – mesélte Csongvai. – A barátaimmal drukkoltunk a tábor mellett. Az a legkedvesebb emlékem az Üllői útról, s arról álmodtam, hogy egyszer nekem is megadatik majd a győzelem, csak épp a Fradi ellen.

A csupaszív védő még csak tíz éves gyerek volt, amikor a lilák 2010-ben 6–0-ra kiütötték a Ferencvárost a Megyeri úton. Azt a meccset még otthon, tévén keresztül látta, de az első igazán komoly futballélménye egy 2014-es derbihez köthető. Azt a rangadót közelről, labdaszedőként láthatta.

Tizennégy éves voltam, pont az FTC-tábor elé vezényeltek. Emlékszem, azt mondták, ha vezet az Újpest, okosan szedjük a labdát. Bár kikaptunk 1–0-ra, mégis azt mondom, a rangadó atmoszférája elvarázsolt, teljesen magával ragadott, s megtisztelő volt közreműködni egy ilyen jelentős sporteseményen. Persze azért voltak negatívumok is a vereségen túl, a fradisták végig szidtak minket, s a gólnál még sört is kaptunk a nyakunkba. A derbik hangulata mégis egy életre belém ivódott – emlékezett vissza a 22 éves csupaszív védő, akinek viszont pályafutása legrosszabb napja volt a legutóbbi derbi. – A szünetben már 4–0-ra vezetett az ellenfél, és az a nap tragikus lett. A korábbi sok negatívum ott jött ki, páran nem értették, milyen jelentőséggel bír a Fradi elleni csata, mit jelent ez a klubnak, a szurkolóknak. Több összetevője volt annak a vereségnek, de most itt a lehetőség, hogy visszavágjunk. Az Újpestnek mindenhol úgy kell pályára lépnie, hogy győzni akar, ez a Ferencváros otthonában sincs másképp, még akkor is, ha a hazaiak az esélyesebbek. A mostani csapatunk sokkal összeszokottabb, stabilabb, mint ősszel.

forrás: sportal.hu