Endit kérdezték a mai derbi előtt.

Az ősszel sikerült visszavágnia a Ferencvárosnak a tizenkét évvel ezelőtti hat nullás vereségért. Akkor te még a Honvéd utánpótlásában futballoztál, de az ősszel milyen érzés volt megélni ezt a sikert?
Hála Istennek, tavaly azért sok mindenért sikerült visszavágnunk, de az a hat nulla volt a pont az i-re. Tudtuk, hogy ez a szurkolóknak mennyire fontos volt, de nyilván nekünk is, és hogy éppen egy évben csináltuk meg a Slovan elleni visszavágással együtt, ez egy fantasztikus eredmény így.

2017 elején érkeztél a Fradihoz, talán a harmadik bajnokid éppen egy Újpest elleni idegenbeli mérkőzés volt. Érzékeltél azóta egyfajta revánshangulatot, hogy ideje lenne azt a korábbi hat nullát visszaadni az újpestieknek?
Persze, ez minden alkalommal benne volt a játékosok fejében, és évről évre azt éreztem, hogy ez meg is valósulhat. Az ősszel jött el az ideje, csak most már ezt a szintet fent kell tartani.

Valóban nagy a különbség, mivel sorozatban tizenegy derbit megnyertetek, illetve a tizenkét évvel ezelőtti mérkőzéshez képest az Újpest csak háromszor nyert. Egyfajta teher is lehet, hogy mindig nyerni kellene?
Nem érzem tehernek, mert tudjuk, hogy jobbak vagyunk az Újpestnél. Amióta a klubnál vagyok, még nem kaptunk ki, és szeretném, ha ez így is maradna.

Utcahosszal vezetitek a bajnokságot. Ez jó vagy sem?
A legnehezebb, hogy ez ne férkőzzön bele a játékosok fejébe. Ne történjen meg, hogy a nagy pontelőny miatt kiengedünk, mert márciusban az Európa-ligában újabb célt szeretnénk elérni, és addig ezek a mérkőzések kellenek, hogy megfelelően felkészüljünk. Nyilván utána is fontos a koncentráció, mert ha egyszer kienged egy csapat, újra lendületbe jönni nagyon nehéz, illetve most már szereztünk magunknak tekintélyt, így nem tehetjük meg, hogy egy-egy mérkőzést félvállról vegyünk.

A teljes videóinterjú: Sportal