Lórit kérdezték a tavaszi rajt előtt.

Hogy sikerült a felkészülés a tavaszra?
Jól sikerült, most furcsamód ketté lett osztva a világbajnokság miatt, és elég hosszú szünetünk is volt, ilyen szerintem korábban nem volt még, mióta a felnőttfutballban vagyunk. Volt egy edzőtáborunk itthon, Mezőkövesden, az ünnepeket aztán otthon töltöttük, januárban pedig újra edzésbe álltunk, és Spanyolországban edzőtáboroztunk tíz napot. Mindkét felkészülési időszak jól sikerült, a munkát elvégeztük, a komolyabb sérüléseket megúsztuk, csak kisebb sérülések voltak, ami ilyenkor talán megszokott a nagy terhelés miatt.

Milyen célt tűztek ki a szezonra?
Két sorozatban vagyunk versenyben, a bajnokságban és az Európa Ligában, utóbbiban történelmi sikert értünk el, és bejutottunk a legjobb 16 közé a csoportunkat megnyerve, ez hatalmas dolog a klub életében. Természetesen szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, az EL-ben pedig jutunk, ameddig jutunk. Nem lesz egyszerű, de mindent megteszünk, hogy továbbjussunk.

Mi volt az ősz legszebb pillanata?
Hatalmas dolog volt az én karrieremben, amikor be tudtam mutatkozni az Európa Ligában és erre természetesen nagyon büszke vagyok. A másik ilyen a Crvena Zvezda elleni hazai mérkőzés volt, amit megnyertünk és ezzel egy hatalmas lépést tettünk a továbbjutás felé. De persze számos ilyen volt, a tavalyi évben több történelmi pillanatot is átéltünk, gondolok itt a Slovan elleni győzelemre, amikor sikerült idegenben 4–1-re nyernünk és revansot vettünk a 30 évvel ezelőtt történtekért, vagy a szintén történelmi, Újpest elleni 6–0-s sikerre.

Lassan egy éve, hogy Soroksárról a Fradiba szerződött. Mik kapott ebben az egy évben és miben fejlődött a legtöbbet?
Mindent megkaptam, amit a labdarúgástól szerettem volna, mindent, ami gyermekkori álmom volt. Az, hogy a Ferencvárosban futballozhatok, hogy magyar bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatom magam, ezek mind hatalmas dolgok az életemben. Ezekre nagyon büszke vagyok és nagyon hálás a Fradinak, hogy megkaptam az esélyt, hogy bizonyíthassak, szerencsére tudtam élni a lehetőséggel. Sok mindenben fejlődtem az elmúlt egy évben, szakmailag is sikerült előre lépnem, remélem, hogy ez így folytatódik.

A teljes beszélgetés: Sportal