Endi edzőként is debütált és egyből sikerrel – a tegnapi gyakorlás fotóit is láthatod.

Az OTP Bank Liga tabelláját – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – 11 pontnyi előnnyel vezető FTC január 28-án, szombaton 19.30-tól a Vasas FC-t fogadja a Groupama Arénában. Jó előjel, hogy az év első bajnokiját kedden, Zalaegerszegen 2-1-re megnyerő férfi labdarúgócsapatunk az őszi idényben minden lehetséges pontot begyűjtött vendéglátóként. Sorrendben a Puskás Akadémiát, a MOL Fehérvárt, a Budapest Honvédot, a Kisvárdát, a DVSC-t, a ZTE-t és a Paksot is legyőzte Sztanyiszlav Csercseszov együttese, amely hétből hét meccset nyert pályaválasztóként.

Hazai pályán mindig erősebbek vagyunk, köszönhetően a szurkolóknak és annak az atmoszférának, amit teremtenek. A többi csapat ettől elbizonytalanodik, nekünk viszont plusz energiát ad a lelátóról érkező támogatás – mondta magyar válogatott hátvédünk, Botka Endre, aki végigjátszotta a keddi meccset. – Zalaegerszegen azt éreztem, hogy fizikálisan is nagyon rendben voltunk, emellett pedig játékban is sikerült azt megvalósítani, amit szerettünk volna. Felkészülünk a Vasas ellen is, remélem, minden úgy fog alakulni, ahogy szeretnénk.

A Groupama Arénában rendezett legutóbbi bajnokin a paksiak elleni összecsapás győztes gólját éppen Botka Endre szerezte.

Nyilván nem lenne rossz ezt most is megismételni, de a legfontosabb, hogy gyűjtsük tovább a pontokat, hiszen fontos lenne, hogy év elején elkapjuk a fonalat – mondta ezzel kapcsolatban Botka, aki a 2022. február 9-én lejátszott Vasas–FTC kupameccsen egyszer már betalált a szombati ellenfél, a Vasas ellen is.

Botka Endre szerdán a szabadidejét is futballal töltötte, az Instagramon elérhető történetének tanúsága szerint ugyanis hároméves kisfiával, ifjabb Botka Endrével gyakorolt otthon.

A szerdai volt az első olyan nap, amikor próbáltam tanítani Endikét, hiszen ő azért kicsi még ehhez, ám mindent egyből csinált, ezzel kicsit meglepett – árulta el a 28 éves játékos. – Ezek után persze még nagyobb kedvvel próbáltam segíteni neki. Meglátjuk, mi lesz ebből, szerdán már azt mondtam, hogy egyszer ő is focizni fog.

forrás: fradi.hu