Ricardo munkáját korábbi játékosunk, Leonardo is segíti.

– Az NB I-ből egyedül a ZTE maradt itthon, a többi csapat külföldi edzőtáborba utazott. Miért döntött úgy, hogy végig idehaza készülnek?
– Nekem elég, ha van jól felszerelt edzőterem és tökéletes talajú edzőpálya. Minek utaztunk volna külföldre, ha itthon is minden adva van a munkához, ráadásul nemhogy hó nem esett, plusz tíz fokban tréningeztünk. Arra kértem a játékosokat, dolgozzanak keményen, a szabadidejükben pedig pihenjenek sokat. A motiváltságukra, elhivatottságukra rossz szavam sem lehet. Edzések után sem rohan senki haza. Igaz, van kitől tanácsokat kérni, tanulni.

– Nocsak, kitől?
– A szakmai stáb mellett például Leonardótól.

– A korábbi ferencvárosi csatártól?
– Igen. Egy-két hete itt van Zalaegerszegen. Meglátogatott bennünket, figyeli az edzéseket, jegyzetel. A játékosok mind felnéznek rá. Harminckilenc éves, akár játszhatna is, de szeretne egyszer edző lenni.

– Eljátszott a gondolattal, milyen lesz a kispadról irányítani csapatát a Fradi ellen?
– A Ferencváros számomra még mindig a világ egyik legjobb csapata. Csak időközben csatlakozott mellé a Zalaegerszeg, mert ez a klub maximálisan elnyerte a szimpátiámat. A Fradinál pedig tetszik, hogy fejlődni szeretne, és egyre jobb lenni.

– Legyőzhető a mostani Ferencváros?
– Bárkit le tudunk győzni! Más kérdés, hogy ha rossz napot fogunk ki, bárkitől ki is tudunk kapni. Megfelelően felkészülünk a ferencvárosiakból, nincsenek olyan klasszis futballistáink, mint nekik, de ellenünk sohasem könnyű játszani. Papíron övék a jobb csapat, de mi támadni akarunk és irányítani a játékot.

A teljes beszélgetés: NSO