A VB „árnyékában” férfi kéziseink is megkezdték a felkészülést a tavaszi szezonra, erről Bognár Alex nyilatkozott.

Férfi kézilabda csapatunk is újra munkába állt, a felméréseket követően az első edzéseket is megtartotta Pásztor István vezetőedző. A januári programban négy edzőmeccs szerepel, Komlón, majd Dabason lesz az első két megméretés, ezután a Budakalászt fogadjuk, végül pedig a Bajnokok Ligájában szereplő szlovén gárda, a Celje otthonába utazunk. A fiúk a roppant megterhelő évzárást követően az ünnepek alatt töltődhettek, erről beszélt Bognár Alex is.

Volt egy lélegzetvételnyi szünetünk otthon, szerintem mindenki próbálta ezt az időt a családjával tölteni, és az edzésterveket természetesen betartva, de a mindennapoknál kicsit lazább körülmények között mentálisan kipihenni a mögöttünk hagyott félévet.

Irányítónk kitért arra is, hogy szerinte mi lehet a legfontosabb feladatuk a téli felkészülés során a február eleji, tatabányai Magyar Kupa-összecsapásig.

A vezetőedzőnk által elvárt védekezésbeli, illetve taktikai elemeket lehet és kell is javítanunk, úgy gondolom, a következő hetekben a finomhangoláson lehet a hangsúly az évad második fele előtt. Erőnléti edzőnk, Nagy Ábel vezetésével remek munkát végzünk, ezért nem jelenthet problémát, hogy fizikálisan megfelelően felkészüljünk a következő feladatokra. Természetesen fontos, hogy a négy edzőmeccset sérülés nélkül hozzuk le, és úgy kell időzítenünk, hogy ennek a négy hétnek a végére az első tétmérkőzésre tényleg csúcsformában legyünk.

Fradi.hu