Ricardo elmondta, hogy szeretnénk jól indítani az évet hazai környezetben.

– Az idei első tétmeccsük éppen a Ferencváros elleni pótolt bajnoki lesz. Milyen emlékeket őriz a ferencvárosi időszakáról és milyen érzésekkel várja az összecsapást?
– Sajnáltam, hogy az októberi mérkőzésen nem ülhettem a kispadon, mivel a Ferencvárosnál töltött időszak meghatározó része az életemnek, ám jelenleg csak arra fókuszálok, hogy a Zetével minél jobb eredményt érjünk el. Fontos mérkőzés vár ránk, szeretnénk jól indítani az évet hazai környezetben.

– Az egykori fradisták közül kivel tartja a kapcsolatot?
– Az októberi Fradi–ZTE mérkőzést követően nagyon jót beszélgettünk egykori kollégámmal, Máté Csabával. Ő már tíz évvel ezelőtt is a stáb tagja volt, sok nagyszerű élményt éltünk át együtt.

– Gyakran gondol még a tragikus sorsú Akeem Adamsre?
– Nap mint nap az ágya mellett voltam, kevés edző él át hasonló pillanatokat. Akeem Adams megtanított arra, hogy sose panaszkodjak és arra, hogy a nehéz helyzetekben is pozitív maradjak. Egy igazán erős ember volt.

– Mivel telnek normál esetben a mindennapjai Zalaegerszegen a futball mellett?
– Életem nagy részét a labdarúgást teszi ki, ez nem kérdés. Édesanyám is Zalaegerszegre költözött, igyekszem a szabadidőmben minél több időt vele tölteni, gyakran szoktunk sétálni a városban.

A teljes beszélgetés: Sportal