Eldar azt is elmesélte, hol „tette fel magát a töltőre”.

A fájdalom a múlté. Eldar Civic, a Ferencváros 26 esztendős légiósa másfél hónapot hagyott ki az őszi szezon végén, nem tagadja, nehezen élte meg a heteket. A fájdalom mára teljesen elmúlt lábában, és a felkészülést már együtt kezdte el december közepén a csapattal.

Túl vagyok a sérülésen – felelte a Nemzeti Sportnak Eldar Civic, aki Spanyolországban edzőtáborozik a Ferencvárossal. – A felkészülést együtt kezdtem a csapattal, amit azért is vártam nagyon, mert másfél hónapot kellett kihagynom. Nehéz időszak volt, korábban sohasem estem ki ilyen hosszú időre. A mostanihoz hasonló izomsérülésem sem volt még karrierem során.

A bal oldali védő a november közepi utolsó, Honvéd ellen 2–0-ra megnyert idegenbeli bajnokit követően Dubaiba utazott lazítani, szabadsága többi részét pedig odahaza, Boszniában töltötte a szüleinél.

Édesanyámék a Tojsici nevű faluban laknak. Nem messze van Tuzlától, az van a legközelebb hozzájuk. Szülőfalum nem nagy hely, de nem is bánom. Imádom, hogy csend és nyugalom van. Ha otthon vagyok, úgy érzem, mintha engem is töltőre tennének, mint egy mobiltelefont. Szellemileg és testileg is tökéletesen fel tudok frissülni.

Az FTC január 17-ig a spanyolországi La Nuciában készül a tavaszi szezonra, a bosnyák válogatott hátvéd szerint ennél jobb helyre nem is utazhattak volna.

Budapesten sem volt rossz idő, de ahogy hallom, az elmúlt napokban sokat esett az eső – mondta Eldar Civic. – Spanyolországban a pályák éppen olyan tökéletesek, mint az időjárás. Szép környezetben készülhetünk a tavaszra, de ami ennél fontosabb, minden együtt van a kemény és jó munkához. Spanyolországban három edzőmérkőzés vár ránk, ezeken kell a lehető legjobb formába lendülnünk. Sok időnk nincs, hiszen január végén már több tétmérkőzés vár ránk.

A zöld-fehérek január 24-én a Zalaegerszeg elleni idegenbeli elmaradt mérkőzés pótlásával kezdenek, azt követi a Vasas elleni hazai találkozó, majd február elsején újabb elmaradt mérkőzést, a Paks ellenit pótolják. Sűrű lesz a magyar bajnok programja, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy még az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában is versenyben van.

Nem bánnám, ha a Manchester United ellen játszhatnánk, az angol futball egyébként is közel áll hozzám. A legfontosabb, hogy megálljuk a helyünket a legjobb tizenhat között is, és bárki legyen a következő ellenfelünk, megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást.