Kristoffer az edzőtáborból üzent, a díjat Kubatov Gábor vette át.

Január 9-én, hétfőn 65. alkalommal rendezték meg Az Év Sportolója Gálát, ahol nyolc kategóriában (az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata, az Év edzője) hirdettek győzteseket. A gálának a korábbi évektől eltérően ezúttal a Magyar Nemzeti Operaház adott otthont.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége december 30-án, pénteken bejelentette a sportújságírók szavazatai alapján kialakult hármas listákat is, amelyeken az FTC négy kategóriában hat jelöléssel várta az estét. Az Év sportpillanatai között szerepelt Kristoffer Zachariassen Monaco ellen lőtt gólja, mellyel a Fradi a H-csoport élén végzett, így bejutott az UEL nyolcaddöntőjébe, de ebben a kategóriában volt érdekelt rövidpályás gyorskorcsolyázónk, Liu Shaoang egyéni téli olimpiai aranyérme is 500 méteren. A díjat végül norvég válogatott játékosunk találata nyerte meg! Kristoffer Zachariassen jelenleg a spanyolországi edzőtáborban tartózkodik, így a díjat a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor vette át.

Az Év edzője kategóriájában a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottat irányító, többek között az FTC korcsolya szakosztályának vezetője, Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina kettős is ott volt a legjobb három között. A díjat végül a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kapta meg. Az Év férfi sportolója kategóriában a jelöltek között szerepelt a többek között egyéni olimpiai és négy világbajnoki aranyérmet nyert Liu Shaoang. Itt az úszó, Milák Kristóf nyert. Az Év csapata (hagyományos csapatok) kategóriában ott volt a jelöltek között magyar bajnoki és MK-címvédő, valamint UEFA Európa Liga-csoportgyőztes férfi labdarúgó csapatunk, valamint a több Fradi-játékost is soraiban tudó, a Nemzetek Ligája második helyén végzett magyar férfi labdarúgó válogatott. Ezt az elismerést a magyar férfi labdarúgó válogatott érdemelte ki.

Bővebben: Fradi.hu, M4 Sport, NSO