A Kisvárda vezetőjét láthatóan frusztrálja csapatunk fölénye.

– És az élvonal 16 csapatosra bővítésével egyetért? A 2000-es évek elején 12 csapatos volt, 2004-től 16, majd újra 12, és most megint 16. [valójában az NB I 12 csapatos és a következő évben is ennyi lesz, szakmaiság oh… – Sherlock]
– Lehet előnye és hátránya is. Az, hogy jelenleg kizárólag a Ferencváros képes megnyerni a bajnokságot, a zöld-fehéreké az egyedüli versenyképes csapat az országban, nem egészséges. Néhány másik csapatnak fel kell nőnie melléjük, ehhez több tévénézőre, több központi bevételre, szponzorra van szükség. Ennek esélyét csökkentené a létszámbővítés, hiszen több csapat között oszlanának szét az eddig erőforrások. Viszont az utóbbi években jobb képességű légiósok érkeznek Magyarországra, versenyképesebbek lettek velük a klubok, és a nemzetközi porondon is jobban szerepelnek. A bővítés nem biztos, hogy jó hatással lenne erre. Viszont az MLSZ az akadémiai rendszerre hivatkozva ragaszkodik a fiatalok és a magyarok játszatásához, és ha bővülne a csapatok száma, hét-nyolc csapatnak nem a kiesés ellen kellene folyton küzdenie, és a klubok nagyobb eséllyel vetnék be a fiatalabb labdarúgókat.

– A 2018-as feljutás óta egyre előkelőbb helyen végzett a tabellán a csapat, tavaly második lett, indulhatott nemzetközi kupasorozatban. Reálisan nézve ennél előrébb már nem tud lépni a Kisvárda, az FTC-vel nem tudja felvenni a versenyt. Ön korábban kijelentette, hogy csak a folyamatos fejlődés motiválja. Mi lesz akkor a célkitűzés innentől?
– Az FTC-vel természetesen nem tudjuk felvenni a versenyt, így a csapatnak az lesz a feladata, hogy megbirkózzon az új teherrel, vagyis azzal, hogy ezüstérmesként ránk már jobban készülnek az ellenfelek. Ha idén is elérjük a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezést, jól dolgoztunk. A futballisták számára ösztönző lehet, hogy ha a Kisvárda jól szerepel, ők is keresettebbek lesznek, nőhet az értékük.

– És mi lesz az ön motivációja?
– A felnőtteknél már nem tudok ennél komolyan célt elérni, a tavalyi ezüst számomra aranyérem, hiszen az FTC más kávéház. Most azt tűztem ki célul, hogy az akadémiáról minél több fiatalt juttassak el az NB I-ig, és hogy nemzetközi porondon is megmutathassa magát az akadémia. Be akarjuk bizonyítani, hogy az általunk vallott akadémiai filozófia működőképes és hatékony.

forrás: bunteto.com