Középpályásunkat kérdezték a spanyolországi edzőtáborban.

– Harmadik napja vagyunk La Nuciában – hogy érzed magad az edzőtáborban?
– Az őszi idény végén volt egy kisebb sérülésem, de az már rendbejött az előző edzőtábor idejére, Mezőkövesden együtt tudtam edzni a csapattal. Most azért már egy picit más a hangulat, hiszen három hét múlva bajnokit fogunk játszani, mindenki azért dolgozik, hogy minél jobb állapotba kerüljön az első mérkőzésre. Spanyolországban minden adott a sikeres felkészüléshez, jó idő van, jó a pálya, csak a munkára tudunk fókuszálni.

– Nem megszokott, hogy november közepe után január végéig nincs tétmérkőzés. Te várod már a Zalaegerszeg elleni, január 24-i bajnokit?
– Ez új szituáció mindenkinek, korábban tényleg nem volt ennyi szünetünk, még nyáron sem. Szerintem mindenki várja már, hogy újra tétmeccsen bizonyíthasson. Úgy érzem, hasznos volt a decemberi, mezőkövesdi felkészülés, jó alapot adott ahhoz, hogy Spanyolországban folytassuk a munkát. La Nuciában már inkább a játék van a középpontban, szemben a fizikális résszel, de az első meccs előtt még több területen kell előre lépnünk.

– Az OTP Bank Liga folytatása előtt még három edzőmeccs vár a csapatra. Mi a legfontosabb a felkészülés ezen szakaszában?
– Az erőnlét megszerzése nagyon fontos ilyenkor, de mivel ilyen hosszú kihagyás volt, az is sokat számít, hogy meccsterhelést kapjunk, hogy meccszituációkkal találkozzunk. A keret megmaradt, egyelőre nincs se távozónk, se érkezőnk, úgy érzem, mindenki tudja, hogy mi a feladata, nem lesz nehéz visszarázódnunk a meccsekre.

A teljes beszélgetés, amelyben a családjáról is kérdezték Bálintot: Fradi.hu