Klári már a civil életre is készül, miközben az Érdben még játszik.

2019 februárjában született meg Csiszár-Szekeres Klára kisfia, Benett érkezésével új fejezet kezdődött az életében, immár anyukaként kellett összehangolnia a családot a profi sporttal, nyáron ugyanis visszatért a Ferencvároshoz, és elkezdte az edzéseket a csapattal.

Tudtam, hogy a család mellett ezt nem lehet sokáig csinálni, de még egyszer szerettem volna megmutatni, hogy képes vagyok újra azon a szinten játszani, amin régen – mondta a SportKrémnek a 35 éves, 104-szeres magyar válogatott játékos. – Az első időszak vegyes volt, eleinte örültem, hogy újra közösségben lehetek, azok között, akiket szeretek, jólesett kicsit kiszakadni a megszokott környezetemből. Utána viszont egyre inkább fáradtnak éreztem magam, gyengének a többiekhez képest, és még keményebb munkával csak fél év után éreztem, hogy újra a régi vagyok.

A koronavírus járvány kitörése kapóra jött neki, hogy kicsit szusszanjon, visszajött az ereje és a lendülete, és közben arra is rájött, hogy nem kell állandóan stresszelni a logisztika és az egymással ütköző programok miatt, mert az utolsó pillanatban úgyis megoldódik minden. Bár tavaly nyáron elhagyta a Ferencvárost, a búcsú nagyon szépre sikerült, hiszen utolsó idényében megnyerték a Magyar Kupát, egy évvel korábban pedig a bajnokságot a nagy rivális Győr előtt.

Éreztem, hogy kicsit sok ez már nekem, a családom és korom miatt is egyre nehezebben vettem fel a versenyt a fiatalabbakkal, de csak jó élményekkel távoztam a Fraditól – emlékezett vissza, és úgy döntött, visszatér Érdre, ahonnan 2013-ben a zöld-fehérekhez igazolt. – Jó szívvel jöttem vissza, megvolt az érzelmi kötődés, a férjem a futballklubnál dolgozik, ráadásul szeretem a kihívásokat, mert tudtam, hogy nem lesz könnyű. Azt kaptam, amire számítottam, úgy érzem, megbecsülnek, a tisztelet és a bizalom megvan az edző és játékosok részéről, és talán tudok segíteni valamennyit.

Nem lesz könnyű elszakadnia játékosként a kézilabdától, de tudja, egyszer eljön a visszavonulás napja is, ezért Csiszár-Szekeres Klára nagyon tudatosan készül a civil életre. Tavaly, a karanténból kiszakadva kezdte el egyetemi tanulmányait, gyógypedagógiát tanul levelező szakon, ami teljesen új volt neki, bele kellett rázódnia, de most már nagyon élvezi, a képzésből van még hátra két év.

Most kicsit sodródom az árral. Van gazdasági és fodrász végzettségem is, pályafutásom kétharmada alatt tanultam valamit a sport mellett, mert mindig is az volt a célom, hogy több lábon álljak – fogalmazott a védekező specialista játékos. – Úgy gondolom, az elkövetkező három-négy évben letisztul majd, merre indulok el az aktív pályafutásom befejezése után. Több út áll előttem, és persze azt sem zárom ki, hogy a sportágban maradjak.

Az pedig nem kérdés, mivel tölti a szabadidejét: igyekszik minél többet lenni családjával, és bár a legnehezebb mindent összeegyeztetni, hogy ki legyen Benettel, a férjével mindent megoldottak és megoldanak amiben sokat segítettek klubjai, a Fradi és az Érd is.

SportKrém – NS