A Manchester United korábbi játékosával beszélgettek, labdarúgó csapatunk vezetőedzőjéről is kérdezték.

Bevállalós, kemény interjút adott az orosz Match TV-nek Andrej Kancselszkisz, a Manchester United egykori orosz szélsője. Szóba került az orosz válogatott, illetve Sztanyiszlav Csercseszov szerepe is, akit annak idején komoly kritikával illetett, mint szövetségi kapitányt.

Jelenleg igen, ő a legjobb orosz edző, nem vitatkozom. Klubszinten jól dolgozik, de a válogatott feladatra nem alkalmas. Mert a kapus az egy kapusedző. Ezt mondtam és mondom most is” – nyilatkozta.

Arra a felvetésre, hogy miután a válogatott vb-negyeddöntőt játszott, nem illene támogató szavakkal méltatni Csercseszovot, meglepő választ adott.

Miért támogatnám? Azért, mert mindent megvettek a világbajnokságon? Minden mérkőzést megvásároltak. Erről nem tudnak? Ugyanolyan hazai világbajnokságot játszottuk, mint 2002-ben Korea és Japán” – támadott vissza.

Szerinte nem véletlen, hogy az utolsó csoportmérkőzést elbukta a válogatott 3-0-ra Uruguay ellen, ugyanis a nyolcaddöntőben mindenképpen a spanyolokkal akart játszani.

Elgondolkozott már azon, hogy miért távolították el egy nap alatt a spanyolok szövetségi kapitányát? És hogy pont az a Fernando Hierro jött, aki az eredménytől függetlenül a szövetségben maradt? Vajon a spanyol király miért repült Oroszországba? Higgyék el, vannak információk – és mindez idővel ki fog derülni.

Szerinte a spanyolok kifejezetten szenvedtek a pályán, nem fociztak, csak passzolgattak. És hiába a sztárok, ha volt egy konkrét megállapodás, azt nem lehetett felrúgni.

Az információim konkrét emberektől, futballistáktól vannak, de nem árulom el őket. Azt akarom, hogy ne tőlem jöjjön ki a teljes sztori, hanem maguktól a játékosoktól. Előbb-utóbb bevallják és elmondják.

Úgy véli, Csercseszov munkájának valódi értékmérője a 2021-es Európa-bajnokság volt, amelyen az orosz válogatott csoportutolsóként, egy győzelemmel és két vereséggel kiesett.

MatchTV (1. rész, 2. rész) / 24.hu