Pólósaink klasszisa az Egyesült Államokba kapott meghívást.

– Hogy jött ez a lehetőség?
– A szervező Waterpolo Experience-t egy spanyol fiú viszi, aki fél éve hagyta abba a játékot, sok helyen légióskodott és most ilyen táborok szervezésével foglalkozik, amihez jó kapcsolatrendszerét tudja felhasználni. Engem egykori játékostársamon, Xavier Garcián keresztül talált meg.

– Miért vállaltad?
– Mert érdekes kihívás volt. A fejlődés kulcsa mindig az, hogy kilépünk a komfortzónánkból. Én most itt eléggé kiléptem.

– Hogy ment? Beletanultál az oktatásba? Fejlődtél ebben az új munkában a visszajelzések alapján?
– Szerintem jól ment. Biztosan fogok tudni még érdekesebben beszélni ezekről a dolgokról nekik, de annak nagyon örülök, hogy semmi problémám nem adódott azzal, hogy idegen nyelven elmagyarázzam, megértessem a fiúkkal azt, amit el akarok mondani. Kaptam olyan visszajelzést, hogy meglepően jól beszélek, kérdezték, hogy hol tanultam – ez nyilván jólesett. Szóval a lényeg az, hogy “át tudtam vinni” azt az üzenetet, amit akartam, kérdés, hogy tudok-e ezen még majd tovább finomítani, máshogy elmagyarázni egy-egy mozdulat végrehajtását.

– Adott neked örömöt a gyerekekkel való foglalkozás? Volt sikerélményed, ha jól megoldottak valamit?
– Igen, ez egy érdekes része a dolognak. Már egy-két éve tudom, hogy ahogy megyek kifelé, hiszen a profi sportpályafutásom vége felé járok, egyre inkább érzem, hogy ezt kell, csináljam: ha van megfelelő közeg, ahol erre igény van, akkor át kell adjam, amit tudok, ez a dolgok rendje. Ide azért hívtak, hogy átadjam, amit tudok. Igen, úgy érzem, hogy jól elvégeztem azt, amire felkértek.

– Vágysz már arra, hogy meccset játssz?
– Ez becsapós kérdés, nincs egyértelmű válaszom. Vannak olyan helyzetek, szituációk, meccsek, amiket várok, de hát, nekem már az okoz nehézséget, hogy nem mindegyik ilyen. Ugyanakkor nagyon örültem annak, ahogy zártuk az őszi szezonunkat, a kupagyőzelemnek, meg a két BL-győzelemnek. Utóbbiak közül a másodikat ráadásul úgy érte el a csapat, hogy én is betegeskedtem, Soma és Vendi sem tudott játszani, mégis meg tudtuk szerezni a három pontot, ami nagyon jó előjel a következő hónapokra nézve.

A teljes beszélgetés: VLV