Hokisaink kapitányát, Nagy Gergőt, valamint Földes Lászlót és Tóth Gergőt is kérdezték az évzáró derbiről.

Milyen élményekkel hagyta el a jeget a győztes derbi után?
Mindkét csapat több sebből vérzett, sok kulcsjátékosa hiányzott, de szerintem így is közönségszórakoztató meccset játszottunk. Volt itt minden, mint a búcsúban… Mindkét kapus parádézott, eszméletlen, hogy a 19 éves Földes Lacika ilyen teljesítménnyel rukkolt ki az első mecssén, amelyen kezdőként kapott lehetőséget. Az ő vezérletével nyertünk.

Önnek szinte mindig különösen jól megy a játék az Újpest ellen. Mi a titka?
Nyilván próbálok maximálisan odafigyelni a derbin, de az egész együttes azzal a hozzáállással érkezett, hogy csak akkor nyerhetünk, ha mindenki 100%-ot nyújt. Ez a legfontosabb mérkőzés nekünk és a szurkolóinknak is, ezért ilyenkor a megszokottnál is jobban koncentrálunk.

Fodor Szabolcs nem ülhetett le a kispadra, ez mennyire nehezítette meg az önök dolgát a jégen?
Természetesen nagyobb kihívás ilyenkor a legtöbbet kihozni magunkból, nem véletlenül ő a vezetőedzőnk, vele vagyunk teljesek. Megemelem a kalapom Yul Hennelly előtt is, talán ez volt az első győzelmünk, amikor ő dirigált. Viszont várjuk a folytatást Fodor Szabolccsal.

Ez a siker adhat-e akkora lendületet az új évre, hogy kilábaljanak a gödörből?
Nagyon remélem, muszáj erőt adnia! Január 4-én jövünk vissza a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágójára, az talán még fontosabb összecsapás lesz, mint ez volt.

Földes László

Most kaptam először jelentős szerepet a felnőttek között. Elképesztő élmény volt, talán mindenki arról álmodik, hogy ilyen horderejű, telt házas meccsen mutatkozhasson be, az meg csak ráadás, hogy végül legyőztük az Újpestet! Ez most mindennél többet ér nekünk. Az első kapott gól után Kreisz Brúnó odajött hozzám, megkocogtatta a mammutomat az ütőjével, és azt mondta, hogy semmi baj, ne csüggedjek – a jó csapattársaknál ez a szokás, mi pedig ezúttal igazi csapatként működtünk.

Tóth Gergő

Küzdelmes, hajtós mérkőzés volt, ezért külön örülünk, hogy győzelemmel zártuk. Erős, jól szereplő Újpestet vertünk meg. Tudtuk előre, hogy nem lesz könnyű, s bár nem feltétlenül számítottunk ilyen kis különbségre, nem is szoktunk előzetesen tippelgetni, csak arra koncentráltunk, hogy a végén a mi nevünk mellett álljon az eredményjelzőn a nagyobb szám. Bár egy derbire sohasem kell külön motiváció, boldogok vagyunk, hogy visszakerült hozzánk a vándorkupa.

NS