Valamint az Erste Ligában és a Magyar Kupában is esedékes Megyeri úti vendégjátékunkat kiemelt biztonsági fokozatúra minősítették.

Mint ismert, a lila-fehérek hanggránátokat és egyéb tárgyakat hajítottak a vendégszektorba, emiatt 1.000.000 Ft-os pénzbüntetésre, valamint a szezon hátralévő részére részleges szektorbezárásra büntette őket az MJSZ Fegyelmi Bizottsága – a határozat ide kattintva található.

A Fegyelmi Bizottság a rendelkezésre álló felvételek és dokumentumok alapján – a bizonyítékokat a maguk összességében értékelve, és meggyőződése szerint elbírálva – tényként állapította meg, hogy az UTE csapatának szurkolói a mérkőzés folyamán több alkalommal tiltott pirotechnikai eszközt dobtak át a vendégszektorba. Az UTE több szurkolója belépett az elzárt biztonsági zónába, és tárgyakat dobáltak át a vendégszektorba. A Fegyelmi Bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a sportszervezettel szemben korábban már történt elmarasztalás hasonló szurkolói magatartásformák miatt. Az ilyen, és ehhez hasonló esetek sem az UTE csapatára, sem az Erste Ligára és a jégkorong sportágra sem vetnek jó fényt, és ezeket az eseteket közös érdekünk, hogy határozottan visszaszorítsuk. A Fegyelmi Bizottság javasolja, hogy a nézők elől elzárt szektorokat a sportszervezet használja fel a sportszerű szurkolás és a fair play népszerűsítésére (molinó, zászló, felirat).