Szerencsére idegsebészeti beavatkozásra nem lesz szükség, hokisunk már otthon lábadozik – nem csak a súlyos sérülés veti árnyékát a tegnapi hokiderbire, a város szélére elutazó fradistákra is rátámadtak.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 22. forduló
Újpesti Dózsa 4-2 Ferencváros
Harmadok: 2-2, 1-0, 1-0
Gólok: Sailio (+1, Nagy G., Kulmala), Kreisz (Tóth A., Hrabal)

Beszámoló: Fradi.hu

Arany (Nagy K.)
Hrabal, Kärmeniemi – Kestilä, Kulmala, Sailio
Boros, Seregély – Betteridge, Nagy G., Tóth G.
Mesikämmen, Sarcia – Bán, Kreisz, Tóth A.
Kucsma – Farkas, Galántai, Kozma

Szakosztályunk közösségi oldalán tudatta, hogy Sarcia Antonino nyakcsigolyája eltörött, miután hátulról, szabálytalanul leütközték, nagyjából 12 hétig kell nyakmerevítőt viselnie, a térde pedig „csak” zúzódott. Mielőbbi teljes felépülést kívánunk! Atrocitás is történt, a helyszíni beszámolók szerint a második harmadra érkezett meg az újpesti elitet képviselők egy csoportja, akik az egyéb tárgyak mellett petárdákat is átdobtak a vendégszektorba, ezzel szülők és gyermekeik testi épségét is veszélyeztetve, a hazai biztonsági szolgálat pedig csak asszisztált ehhez, ahogy ahhoz is, hogy a vendég kispadot folyamatosan vegzálták – aki jártas Újpesten, sajnos nem lepődik meg ezen, olyanra is volt már példa, hogy a vendégszektor felé a security kést villantott, most csak megelégedett azzal, hogy így nyugtassa a kedélyeket: „B*szd meg, ne most ugassál, fogd már be a pofád, nézd a k*rva meccset!” (szó szerinti idézet). A közelmúlt mérkőzésein arra is akadt példa, hogy a hazai szurkolókat a játékosok által használt, őrzött folyosókra engedték be, hogy sunyi módon kifüggesztett molinót lophassanak. Feltesszük a kérdést, hogy meddig tűri ezt a Magyar Jégkorong Szövetség? És jó lenne, ha mi sem kvázi beletörődve vennénk tudomásul a Megyeri úton és az Erdélyben tapasztalt eseteket.

Fodor Szabolcs sajtótájékoztatója:

Fodor Szabolcs

Az Újpest jobban sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nyert. A második harmadban nagyon kevés lehetőséget dolgoztunk ki, és még az üres kapuba sem találtunk be. Akkor előnybe kerülhettünk volna, ehelyett gólt kaptunk az ellentámadásból. Sarciá sérüléséről annyit tudok mondani, hogy szerencsére érzi a végtagjait, de a nyaka fáj.

NSO