Volt játékosunk, Thomas Sowunmi, a Francket képviselő menedzseriroda egyik vezetője nyilatkozott az ügyben.

Másik oldalról nézve: az anyagi előrelépés miatt már nagyobb kaliberű játékosokra is kivethetik a hálójukat a magyar csapatok?
Úgy érzem, igen. Nekem az a gondom, hogy az itt lévő légiósok nagy része nem jobb a magyar játékosoknál. Ha csak olyan külföldieket hoznánk, mint Laidouni, akik jobbak, és lehet tőlük tanulni, az a magyar bajnokság fejlődését is segítené. Viszont sok olyan játékost látok, akit „átutazóban” idehoznak, majd hamar továbbállnak, ezáltal csak elveszik a helyet egy magyar játékos elől.

Az irodátok több afrikai játékost is képvisel. Származásod, illetve a kultúra és a mentalitás ismerete révén van különleges szereped a velük való bizalmi kapcsolat kiépítésében?
A világ számos tájáról vannak játékosaink, illetve Amerikától Oroszországig mindenhova viszünk is futballistákat. Említhetem például Khaly Thiamot, aki Magyarországon a Kaposvárnál és az MTK-nál játszott, azóta megfordult Törökországban és Bulgáriában, valamint az MLS-ben is. Ezeknek a játékosoknak a nagy része már jó ideje Európában van, ha mondhatom így, akklimatizálódtak. Ráadásul én már 33 éve eljöttem Nigériából, azóta kétszer jártam ott, s bár mindig azt mondom, hogy két hazám van, úgy érzem, a munkám során a származásomnak nincs különösebb jelentősége.Ugyanez az iroda képviseli a Fradinál légióskodó Franck Bolit is.

Az ő transzferében is közreműködtél?
Boli a Magyarországra igazolása után került a céghez. Többször beszéltünk vele, jó kapcsolat alakult ki, végül ő is az említett francia partnerünkön keresztül lett az ügyfelünk.

Elárulhatsz valamit arról, hogy igaz-e a vele kapcsolatban emlegetett török érdeklődés?
Erről annyit mondhatok, hogy valóban érdeklődnek iránta Törökországból, és ő sem zárkózik el ezek elől. Az, hogy mely klubok vették fel a kapcsolatot a Fradival – már ha felvették – azt ők tudják.

forrás: nb1.hu