Erről szólnak a hírek, de van egy kis bökkenő.

Ma délelőtt a magyar sportsajtóban a sajtóhírek azzal vannak tele, hogy egy guatemalai válogatott középpályást tervezünk leigazolni. Rudy Barrientos az úriember neve. A Fradi sokfelé nézelődik, akár Közép-Amerikából is jöhet játékos, miért is ne?

A hírt leközlő orgánumok (amik sokszor persze hivatkozás nélkül vették át egymástól a hírt, ahogy tőlünk is szokták) csak annak nem néztek utána, hogy a hír először egy olyan Twitter oldalon kelt szárnyra, ami a híres átigazolási szakértő, Fabrizio Romano nevére emlékeztet, de valójában nem ő van az oldal mögött, eddig szurkolói tartalmakat osztott meg, mintha most csak az lenne a cél, hogy felhívják a figyelmet a játékosra egy reálisnak tűnő, de neves európai csapat érdeklődését megnevezve. (Mutatja a Fradi fejlődését, hogy már újra az utóbbi kategóriába tartozunk.) Játékosmenedzserek vagy játékosok gyakran szoktak ilyet csinálni, mi is sokszor belefutunk hasonlóba, reklámként szoktuk kezelni.

Ettől még bármi lehet természetesen, bár nem hallottunk még olyat, hogy egy klub fizet egy játékosért, majd egy egyéves szerződést kínál neki, mint azt az ál-újságíró állította. Persze a futballtörténelemben olyan is volt, hogy egy játékosnak éppen így sikerült magára felhívni a figyelmet, csak mi úgy gondoljuk erről a háttérről illik tájékoztatni a kedves olvasót, igaz mi nem vagyunk „profi sportújságírók” és a „szakma része„. Szerencsére…