Ötöt lőttünk a Fehérvárnak – hokisaink kapusedzője távozik, az Erste Liga menetrendje pedig módosul az energetikai helyzet miatt.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 2. forduló, odavágó
Fehérvári Hokiakadémia 1-5 Ferencváros
Harmadok: 0-2, 1-1, 0-2
Gólok: Kreisz (Betteridge, Mesikammen), Karmeniemi (Farkas), Farkas (Kreisz), Betteridge (Kreisz, Kucsma), Tóth G. (Galántai, Karmeniemi)

Beszámoló: Fradi.hu

Arany (Nagy K.)
Seregély, Karmeniemi – Sailio, Kulmala, Tóth A.
Mesikämmen, Kucsma – Kreisz, Kestilä, Betteridge
Bán, Boros – Galántai, Farkas, Tóth G.
Kozma

Fodor Szaboolcs sajtótájékoztatója:

A 2021 nyara óta a Fodor Szabolcs vezette stáb kapus- és videóedzőjeként dolgozó korábbi brit utánpótlás-válogatott kapus, az angol Euan King másfél szezon után elhagyja a Ferencvárost. A szakember családi okok miatt, a szakmai vezetéssel való egyeztetés után közös megegyezéssel távozik az FTC-Telekom kötelékéből. Euan Kingnek köszönjük a klubért és a csapatért végzett munkáját, további pályafutásához és a civil életben is sok sikert kívánunk!

Fradi.hu

Tekintettel az energetikai helyzetből adódó körülményekre megváltozik az Erste Liga menetrendje. A módosítást a csapatok kezdeményezték annak érdekében, hogy a megemelkedő energiaköltségek mellett is gond nélkül befejezhető legyen az idény. Az új programot a klubok és a liga vezetése is elfogadta. Új játéknap kerül be december 20-ra és január 3-ra, valamint több mérkőzést előrehoznak. Az alapszakasz a tervezettnél két héttel korábban, február 5-re véget ér, és így a február 6-val kezdődő válogatott héten elindul a rájátszás-kvalifikáció. A negyeddöntős párharcok február 18-án, az elődöntő küzdelmei pedig március 4-én kezdődnek. Az Erste Liga döntője is előbb rajtol, az első meccset március 20-án rendezik – ha szükség lesz hetedik találkozóra, az március 31-én lesz.

Erste Liga