Labdarúgó csapatunk mestere hazája sajtójában nyilatkozott.

Sikerről a végső eredmény ismeretében beszélhetünk. Ez egy köztes állomás. Persze nagyon fontos a klubnak és a stábomnak. Tegnap a meccs után beszéltem a játékosokkal és azt mondtam nekik: „ez még csak a kezdet„. Kellemes pillanat, de ugyanebben a szellemben kell folytatnunk. Ez az eredmény akkor lehetne ránk hatással, ha most egy hónapig nem csinálnánk semmit. De ma megérkezünk Budapestre, aztán holnap már a vasárnapi meccsre készülünk. Így nincs idő a reflekcióra. A bajnokság folytatódik, nekünk ott kell most bizonyítanunk. Semmi nem változik, még akkor sem, ha ez valóban nem hétköznapi eredmény. Tovább akarunk fejlődni és haladni előre. Sok a kérdés. Sok a sérültünk, tegnap 13 játékos mellett ifisták álltak a rendelkezésemre. 13 meccsünk van 42 nap alatt, az aktív játékosok tudják ez sok-e vagy kevés… Tegnap akartam változtatni a taktikán, de nem tudtam, mert nem volt kivel. Ez kellemetlen, de ebből a tapasztalatból is tanulunk – és helyezésbe sem került.

Nem tudom kit kaphatunk, márciusban vannak a meccseink, három emberem megy a VB-re. És nem tudom visszajönnek-e, mert irántuk és szinte minden játékosunk iránt van érdeklődés. Még Oroszországból is. Lehet hát, hogy a nyolcaddöntőt elérő csapatban lesz némi változás.

Ki mondja[, hogy én vagyok a legjobb orosz edző], megkérdezhetem? [Újságírók?] Tisztelettel, de ma a legjobb vagyok számotokra, holnap pedig nem. Így nem veszem komolyan. Edzői stábbal dolgozom, nemcsak oroszokkal, hanem az itt már korábban dolgozó magyarokkal. Ezek az eredmények egyenlő részben a miénk. De az edzőket a megnyert címek határozzák meg – személy szerint én már jutottam tovább a csoportból, így személyesen semmit nem jelent ez önmagában.

Sztanyiszlav Csercseszov