Törökországi lapszemle.

A rajongók nem mutattak nagy érdeklődést, a Trabzonspor szurkolóit alig érdekelte már ez a meccs, a győzelem viszont meglett, ami Európa Konferencia Liga-szereplést jelent” – írja az ntvspor.net, amely az FTC szurkolóit is kiemelte tudósításában – „A Ferencváros nagyjából százötven fős szurkolótábora végig buzdította csapatát a lelátón.” Szintén ennek az oldalnak adott interjút a meccs után Marc Bartra, a Trabzonspor jelenlegi, az FC Barcelona korábbi spanyol védője: „Kiválóan játszottunk az első félidőben, reménykedtünk benne, hogy nyerhetünk hárommal, és így meglesz az EL-továbbjutás… Erre megvolt minden esélyünk, de nem tudtunk élni vele, így másik sorozatban folytatjuk a küzdelmet. Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani ott is!

A fanatik.com nem kifejezetten a Fradival foglalkozott: „Bakaszetasz, a Trabzon görög sztárja nagyszerű gólt szerzett a Ferencváros ellen, ezzel ő szállította csapata győzelmét, ráadásul történelmet írt, hiszen mind a hat meccsen kivette a részét gólból az EL-csoportkörben. A már csoportgyőztes Ferencváros nyugodt lehetett, de a Trabzon számára sorsdöntő volt ez a meccs, csakhogy hiába sikerült nyerni, a Monaco győzelme miatt az Európa Konferencia Ligában folytathatják Bakaszetaszék…” A Trabzonspor korábbi kupagyőztes játékosa, a már szakértőként tevékenykedő Erman Özgür mondott véleményt a mérkőzésről: „A Trabzonspor az első sípszótól kezdve átvette a mérkőzés irányítását. Miközben alig volt a labda a Ferencvárosnál, a hazaiak gyors passzokkal szinte elcsavarták az ellenfél fejét. A Trabzonspor a megfelelő pillanatokban gyorsított a játékon és rengeteg helyzetet alakított ki. A második félidő már kiegyensúlyozottabb volt, a Trabzonspor tempója kezdett lelassulni, a Ferencváros pedig igyekezett több emberrel támadni, a játék idővel a vendégcsapat javára fordult. A Ferencváros akár meg is fordíthatta volna a meccset, ha a gólhoz szükséges képességei nem játszanak közre.

A Trabzonspor azonban végül ezt nem engedte meg. Az utolsó meccsen végül olyan győzelmet arattunk, aminek nem nagyon örülhettünk – az Európa Ligából történt kiesésünk kissé keserű szájízt hagyott, annak ellenére, hogy az Konferencia Ligában még folytathatjuk” – fogalmazott.

A Skorer szomorkodik amiatt, hogy a török bajnoknak végül nem jött össze a továbbjutás az Európa Ligában. A lap kiemeli, hogy a Trabzonspor sorsa nem csak a saját kezében volt. „A továbbjutáshoz csodára volt szükség, márpedig, ha abban reménykedsz, könnyen csalódhatsz. Most pontosan ez történt. Nyertünk, de kaptunk egy pofont” – fogalmaz a szerző. – „Nem volt könnyű úgy játszani, hogy a lábaink ugyan a pályán vannak, de a fülünk arra kíváncsi, mi történik Franciaországban.” A cikk megemlíti azt is, hogy tegnap este derült ki igazán, milyen sokba kerültek a korábban elhullajtott pontok a Trabzonspornak. „Keményen küzdöttünk az egész mérkőzésen. Bárcsak ugyanilyen étvágyunk lett volna azokon a találkozókon is, amelyeket elveszítettünk. Főleg akkor, amikor tíz emberrel játszott, mégis kikaptunk a Ferencvárostól. Emlékezni kell arra, mit rontottunk el. Talán többen is megtanulják a leckét a csapatból.

A Sabah a Trabzon szemszögéből ismerteti, hogy alakult az utolsó forduló a H jelű kvartettben, és azt is kiemeli, hogy a török bajnokra a harmadik számú európai kupasorozat vár majd tavasszal. „Törökország egyik képviselője az Európa Liga H-csoportjának harmadik helyén végzett, és búcsúzott a tornától. A bordó-kékek a kvartett utolsó mérkőzésén ugyan 1–0-ra legyőzték a Ferencvárost, de nem értek oda a második helyre, mert a Monaco legyőzte a Crvena Zvezdát. A Trabzonspor kilenc ponttal zárta a csoportkört a tízpontos francia csapat mögött, és kiesett a Konferencia Ligába.” Az írás szót ejt a mérkőzés legfontosabb eseményeiről is, köztük a trabzoniak szemet gyönyörködtető találatáról, amely végül a mérkőzés egyetlen gólja lett. „Az egyiptomi Trézéguet passza után Anasztasziosz Bakaszetasz kemény lövést eresztett meg a tizenhatos előteréből, amely a kapufáról pattant a hálóba (1–0)”.

A törökországi CNN tényszerűen tálalta a történteket és kiemelte, hogy a meccset a góljával eldöntő görög támadó középpályás, Anastasios Bakasetas lett az első játékos az Európa Liga történetében, aki mind a hat csoportmeccsen legalább egy gólt vagy gólpasszt jegyzett – végül 3 találattal és 4 assziszttal zárta a csoportkört.

A Hürriyet azt írja, hogy a Ferencváros ellen a győzelem sem volt elég a Trabzonspor számára, legalábbis ahhoz, hogy továbbjusson az Európa Ligában, ehelyett csoportharmadikként a Konferencia Ligában folytatja majd tavasszal. A törökök által várt eredmény ugyanis nem jött Monacóból, ahol a Crvena Zvezda nem tudott végül pontot szerezni.

A Fotomac szerint szembetűnő volt, mennyire nem érdekelte a szurkolókat az utolsó csoportmeccs. “A Trabzonspor szurkolói nem mutattak nagy érdeklődést a mérkőzés iránt, a Şenol Güneş Sportkomplexumban lejátszott találkozón a stadion lelátóin tágas rések tátongtak. A magyar csapatot mintegy 150 fős szurkolói csoportja támogatta” – írták.

Az ASpor szerint a szurkolók hiánya a Trabzonspor vezetőedzőjének, Abdullah Avcinak is feltűnt. – Jó lenne, ha a szurkolók nem hagynának el minket, vasárnap teljes létszámban várom őket ide – utalt a tréner a közelgő, vasárnapi Konyaspor elleni rangadóra.

Büntető, Csakfoci, NSO