Labdarúgó csapatunk sportigazgatójával beszélgettek a Bajnokok Klubjában és a SportRádióban.

A Fradi sportigazgatója szerint már a 16 közé kerüléssel jelentősen nőtt a játékosaik értéke. A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott csütörtökön a vendég AS Monacóval a labdarúgó Európa Liga ötödik fordulójában, így a záróforduló eredményeitől függetlenül megnyerte a csoportját, és nyolcaddöntőbe jutott. ennek apropóján Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportigazgatója volt az M4 Sport Bajnokok Klubjának vendége.

Elmondta, a gólnál nála is elszabadultak az érzelmek, teljes tombolás volt, bár tudta van még negyed óra, amit nehéz lesz kivédekezni.

A meccs előtt érezni lehetett, hogy a játékosok is tudták nagyobb a tét a szokásosnál, csendesebbek voltak a délelőtti átmozgatás során. Kellett a 45 perc, a szünet meg az átalakítás, hogy tényleg elhiggyük és olyan magabiztossá váljunk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön a mérkőzésen” – mondta a sportvezető.

Úgy véli, voltak is lehetőségeik, majd a gól előtt is több jó teljesítményt lehetett látni. Tokmac gyönyörű passzt adott, Zachariassen megmutatta, midig ott van, érzi, hogy hol lehet gólt szerezni, a csapat meg kivédekezte a hátralévő időt.

Azt az erőt amit a szurkolóink tudnak adni azt csak a Groupama tudja kialakítani” – mondta arról, mit jelent a telt ház és a szurkolók biztatása.

Összetett dolog ez, nem lehet kiemelni mitől vagyunk jók, inkább megfordítanám a helyzetet. Amikor kikaptunk a Zvezdától, nem voltunk annyira szervezettek, fegyelmezettek, nem voltunk párharc erősek. Ha a többi négy meccset megnézzük, ezek mind megvoltak, hihetetlen nagy futómennyiség és a párharcok nagy részének megnyerése. Ezek mind kellenek, miként a taktikai utasítások betartása is” – mondta a a siker összetevőiről.

A fejlődés szempontjából lehet, hogy többet ad az Európa-liga, de a fő cél továbbra is a bajnoki cím és a BL-csoportkör, de nem éljük meg kudarcként az EL-csoportkört sem. Csercseszov már nyáron egy megbeszélésen az EL-győzelemről beszélt, ezt a mostani sikert is profiként éli meg” – mondta Hajnal.

Véleménye szerint az elmúlt négy évben a fejlődési ív egyértelműen felfelé megy, de tisztában vannak vele, vannak hullámvölgyek, ha nem lennének akkor a vége BL-, vagy EL-győzelem lenne.

Már most jelentősen nőtt a játékosaink értéke, de előttünk van egy vb, ahol több labdarúgónk is szerepelhet. Célunk, hogy a játékosok piaci értékét tudjuk növelni, értéken alul eladni senkit nincs értelme. Folyamatosan vannak ajánlatok játékosokra, de nekünk azt kell megnézni, abban az esetben ha eladunk egy játékost, a bevételből milyen labdarúgót tudunk hozni. A mostani szereplés jelentősen fogja emelni a játékosok értékét, de ez is csak iránymutató, a piac határozza meg az árukat”.

Az UEFA szabályzata alapján tavaszra egyébként is csak három helyen lehet változtatni a kereten. “Korábban a téli átigazolás volt a fontosabb, de akkor más volt a kiindulási helyzet. Ennek ellenére továbbra is az a célunk, hogy a nyári időszakra amikor a selejtezők elkezdődnek, egy kész kerettel rendelkezzünk hogy ott eredményesek tudjunk lenni”.

M4 Sport

Hajnal Tamás, a Ferencvárosi TC sportigazgatója volt a Sportrádió vendége. A korábbi 54-szeres magyar válogatott játékos beszélt az Fradi lehetőségeiről az utolsó Európa Liga-csoportmeccsel kapcsolatban, valamint kitért az esetleges távozókra is.

Ez a legmerészebb álmainkban sem fordult elő, amikor a sorsolás megtörtént és Gera Zoli kihúzta nekünk a csapatokat, bár pont ma beszéltünk, hogy jó ellenfeleket húzott nekünk és óriási siker, amit a csapat teljesített ezen az öt mérkőzésen” – fogalmazott Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója.

Elmondta, hogy a továbbjutás biztossá tétele után lehetőségük van olyan játékosokat is pihentetni, akiknek a játszatása kockázatokkal járhat: „A biztos továbbjutás tudatában több szempontot is figyelembe kell vennünk, van néhány játékosunk, akit egy esetleges sárga lap után eltiltás fenyeget, ezt szeretnénk elkerülni. Alaposan meg kell gondolnunk tehát, hogy mekkora kockázatot vállalunk most. Óriási terhelés alatt vannak a játékosok, nagyon nagy ritmusban vagyunk, 42 nap alatt 13 mérkőzést játszottunk, itt a terhelésnek a menedzselésére is nagyon oda kell figyelni.

Ugyanakkor a Trabzonspor elleni mérkőzésen is a győzelem a célja a zöld-fehéreknek: „Törökországba is természetesen úgy utazunk, hogy nyerni szeretnénk és a korábban említett szempontokat figyelembe vesszük az összeállításnál.

Hajnal kitért az esetleges távozókra is, valamint arra, milyen szerepet játszhat az év végi világbajnokság a keret összetételének megváltozásában.

Természetesen egy ilyen szereplés megnövelheti a klubok érdeklődését játékosaink iránt, ugye, lesz egy világbajnokság, amelyen reményeink szerint három játékosunk is részt vesz. Mi készen állunk arra, hogy adott esetben komoly ajánlat érkezzen játékosunkért, de csak ebben az esetben van értelme elgondolkodni azon, hogy elengedjünk-e egy olyan játékost, aki fontos a mi keretünkben.

Kivonat: NSO